1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. BASF, enerji verimliliğini yüzde 19.3 artırdı

BASF, enerji verimliliğini yüzde 19.3 artırdı

minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:minor-latin>Enerji Günlüğü - Kimya şirketi BASF, 2002 yılıyla karşılaştırıldığında...

BASF, enerji verimliliğini yüzde 19.3 artırdı

minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:minor-latin>Enerji Günlüğü - Kimya şirketi BASF, 2002 yılıyla karşılaştırıldığında 2012 yılında satılan ürünün metrik tonu başına sera gazı emisyonlarını yüzde 31.7 oranında azaltırken, enerji verimliliğini ise yüzde 19.3 arttırdı. İş kazaları da aynı dönemde yüzde 48 oranında azalma gösterdi.  2020 yılı için kendisine dünya genelini kapsayan yeni hedefler belirleyen BASF, temel alınan 2002 yılıyla karşılaştırıldığında satılan ürünün metrik tonu başına sera gazı emisyonlarını yüzde 40 azaltmayı, enerji verimliliğini ise petrol ve gaz hariç yüzde 35 oranında arttırmayı hedefliyor. BASF’nin Yeterlilik Merkezi Çevre, Sağlık ve Güvenlik Başkanı ve İklim Koruma Yetkilisi Dr. Ulrich von Deessen, elde edilen sonuçlara ilişkin olarak, “Kimyasal tesislerimiz Avrupa geneliyle karşılaştırıldığında zaten ortalamanın üzerinde bir verimlilikle faaliyet gösterdiği için, bu hedeflerin son derece yüksek hedefler olduğunu söyleyebiliriz. Bir bütün olarak, iklim koruması konusunda başarılı bir şekilde ilerlediğimiz görülüyor” dedi.

mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:minor-latin> 

mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-theme-font:minor-latin>2012 yılında, emisyonlardaki azalma ve enerji verimliliğindeki artış 2011 yılına oranla daha düşük gerçekleşti. 2011 yılında, 2002 yılıyla karşılaştırıldığında satılan ürünün metrik tonu başına yüzde 34.6 daha az sera gazı yayan BASF, enerji verimliliğini ise yüzde 25.7 oranında iyileştirildi. 2011 ve 2012 yılları karşılaştırıldığında görülen değişikliklerin, dünya genelinde azalan fabrika kapasitesi kullanımı ve bakım çalışmalarından kaynaklandığı belirtildi. BASF, tüm petrol üretim tesislerinde, ham petrol üretimiyle ilişkili gazların rutin operasyonlarda sürekli olarak yakılmasını durdurdu. BASF, sadece bu girişimiyle yılda yaklaşık 2 milyon metrik ton civarında sera gazı emisyonunu önlüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler