1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. BASF kimyasal üretiminde RWE'nin rüzgar elektriğini kullanacak

BASF kimyasal üretiminde RWE'nin rüzgar elektriğini kullanacak

Alman BASF, kimyasal üretiminde rüzgar elektriği kullanmak için enerji şirketi RWE ile ortak bir plan hayata geçirecek.

BASF kimyasal üretiminde RWE'nin rüzgar elektriğini kullanacak

Enerji Günlüğü - Alman BASF, kimyasal üretiminde rüzgar elektriği kullanmak için enerji şirketi RWE ile ortak bir plan hayata geçirecek.

Alman kimyasal üreticisi BASF, enerji devi RWE ile denizüstü rüzgar enerjisi ve yeşil hidrojen üretimine dayanan devasa bir endüstriyel planı gerçekleştirmek için işbirliği yapacak. İşbirliği kapsamında Plan, RWE Kuzey Denizi'nde yılda yaklaşık 7.500 GWh elektrik üretecek 2 bin MW kapasiteli sıfır sübvansiyonlu bir denizüstü rüzgar santrali inşa edip işletecek. Santralde üretilen elektriğin yaklaşık% 80'i, Almanya'daki BASF tesislerinde yenilikçi karbondioksit (CO2) azaltma teknolojilerinde kullanılacak. Elektriğin kalan % 20’si ise kuzeybatı Almanya'da yeşil hidrojen üretimi için RWE’nin kuracağı 300 MW'lık bir elektrolizör tesisinde kullanılacak.

PROJENİN DEĞERİ 4 MİLYAR EURO

RWE CEO’su Markus Krebber, projenin bir parçası olarak denizüstü rüzgar ve elektroliz yatırımlarının 4 milyar euro (4,87 milyar dolar) tutarında olacağını kaydetti. BASF % 49'a varan pay alacak. Projenin 2030 yılına kadar hayata geçirilmesi planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler