1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. BASF ve DEA birleşmesi kesinleşiyor

BASF ve DEA birleşmesi kesinleşiyor

Enerji Günlüğü - Alman kimya şirketi BASF’ın enerji birimi Wintershall ile Rus milyarder Mikhail Fridman'ın sahibi olduğu DEA’nın birleşme anlaşmasının...

BASF ve DEA birleşmesi kesinleşiyor

Enerji Günlüğü - Alman kimya şirketi BASF’ın enerji birimi Wintershall ile Rus milyarder Mikhail Fridman'ın sahibi olduğu DEA’nın birleşme anlaşmasının bir kaç hafta içinde imzalanacağı açıklandı.

Alman kimya şirketi BASF, Rus milyarder Mikhail Fridman'ın yatırım şirketi Letter One'nın BASF'in petrol ve gaz birimi Wintershall’in rakibi DEA ile birleştirme anlaşmasını önümüzdeki birkaç hafta içinde imzalayacağına güvendiğini bildirdi. 

Yeni oluşacak şirketin günlük 600 bin varil petrol üreteceği ve 4.3 milyar euro gelir elde edeceği tahmin edilirken, analistler Wintershall DEA ismiyle çalışması beklenen şirketin piyasa değerinin 14 milyar euro olacağını ön görüyor. 

BİRLEŞME ÖNÜMÜZDEKİ YIL TAMAMLANACAK

BASH Mali İşler Diretörü Hans-Ulrich Engel, müzakerelerin planlandığı gibi gitmesi halinde ortaklığın gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanacağını öngördüklerini ifade etti.

BASF birleşme ile birlikte 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği fosil yakıt ve petrol endüstrisinden çıkmış olacak. Winstershall ülkenin en büyük ham petrol ve doğalgaz üreticisi konumunda. Rus milyarder ise DEA'yı iki yıl önce RWE'den 5.1 milyar euro ödeyerek satın almıştı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler