1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Başkent EDAŞ’tan Batı Karadeniz yatırımlarında yüksek hedef

Başkent EDAŞ’tan Batı Karadeniz yatırımlarında yüksek hedef

Başkent EDAŞ, 2025 yılı sonuna kadar Bartın, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak’ta yaklaşık 3,5 milyar liralık rekor yatırıma ulaşmayı planlıyor.

Başkent EDAŞ’tan Batı Karadeniz yatırımlarında yüksek hedef

Enerji Günlüğü - Başkent EDAŞ, Batı Karadeniz’de hizmet verdiği 4 ildeki enerji nakil hattı yenileme ve yeni hat tesis etme projelerine 3,5 milyar liralık rekor hedefledi. 

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş (Başkent EDAŞ) engebeli ve dağlık yapısıyla yeni enerji hattı yapımının zor olduğu Batı Karadeniz’deki enerji nakil hattı yatırımlarında rekor hedef belirledi. Başkent EDAŞ, 2023 yılı sonuna kadar Bartın, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak’ta 831 milyon, 2025 yılı sonuna kadar ise, yaklaşık 3,5 milyar liralık rekor yatırıma ulaşmayı planlıyor.

YENİ HAT UZUNLUĞU TÜRKİYE KARA SINIRINA YAKIN

Bu kapsamda 2025 sonu itibariyle 2550 kilometrelik güzergâhta nakil hattı tesis etmeyi planlayan Başkent EDAŞ, söz konusu güzergâhın 2023 sonu itibariyle 792 km kısmını tamamlayacak.

Şirket hayata geçireceği toplam nakil hattı yatırımlarının 1218 kilometresini Kastamonu’da, 582 kilometresini Zonguldak’ta, 421 kilometresini Karabük’te ve 329 kilometresini de Bartın’da tesis edecek.

Böylece Başkent EDAŞ, 2 bin 753 kilometrelik Türkiye kara sınırına yakın uzunluktaki 2 bin 550 kilometrelik yeni enerji nakil hattı yapmış veya mevcut hatları yenilemiş olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler