1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Başkent EDAŞ'tan ilk çeyrekte 214 milyon lira yatırım

Başkent EDAŞ'tan ilk çeyrekte 214 milyon lira yatırım

Başkent EDAŞ, 2026 yılının ilk çeyreğinde Ankara'da 214 milyon TL yatırım gerçekleştirdi; bu kapsamda 14.373 km kablo hattı, 7 trafo ve 92 armatür tesis ederek enerji altyapısını güçlendirdi.

Başkent EDAŞ'tan  ilk çeyrekte 214 milyon lira yatırım

Enerji Günlüğü - Enerjisa Dağıtım Şirketleri bünyesindeki Başkent EDAŞ, 2026 yılının ilk çeyreğinde Ankara'da 214 milyon TL yatırım gerçekleştirdi. Şirket, 3 milyon 332 binden fazla aboneye hizmet verdiği ilde bakım, onarım ve altyapı yatırımlarını Ocak-Mart döneminde de sürdürdü.

BAKIM VE YATIRIM KAPSAMI

Başkent EDAŞ, sorumluluk alanındaki 22 bin 843 trafo ve 70 bin 87 kilometrelik enerji hattında aralıksız çalışma yürüttü. İlk çeyrekte 5 bin 511 armatür, 8 bin 412 km kablo, 42 trafo merkezi, 546 dağıtım merkezi ve 117 elektrik dağıtım panosunun bakımını tamamladı.

Yeni yatırımlar kapsamında 14.373 km kablo hattı tesis edildi; 7 trafo, 92 armatür ve 12 elektrik dağıtım panosu devreye alındı.

Çalışmalar; Akyurt, Altındağ, Ayaş, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, Etimesgut, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Kızılcahamam, Nallıhan, Polatlı, Pursaklar, Şereflikoçhisar ve Sincan olmak üzere 21 ilçeyi kapsadı.

MÜŞTERİ HİZMETLERİ

Başkent EDAŞ, 7/24 hizmet kapsamında baskentedas.com.tr, Web ChatVolt, Başkent 186 Mobil Uygulaması, WhatsApp İhbar Hattı ve 186 Çağrı Merkezi kanallarını işletmeye devam etti. Şirket, 2025 yılında en fazla yatırım gerçekleştiren dört elektrik dağıtım firmasından biri oldu.

İlgili Haberler