1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Başkentgaz dağıtım şebekesini yeni nesil teknolojilerle yeniledi

Başkentgaz dağıtım şebekesini yeni nesil teknolojilerle yeniledi

Başkentgaz, havagazı döneminden kalan, teknolojik ve kullanım ömrü tükenen 469 km uzunluğundaki hattı yeni nesil dağıtım teknolojisi ile yeniledi.

Başkentgaz dağıtım şebekesini yeni nesil teknolojilerle yeniledi

Enerji Günlüğü - Başkentgaz, havagazı döneminden kalan, teknolojik ve kullanım ömrü tükenen 469 km uzunluğundaki hattı yeni nesil dağıtım teknolojisi ile yeniledi.

Başkentgaz, 2013 yılında gerçekleştirilen özelleştirmeden sonra Ankara’da yaklaşık 2 milyon aboneye kesintisiz, kaliteli ve güvenli doğal gaz hizmeti sunmak için şebeke, teknoloji ve müşteri hizmetleri alanında geliştirme yatırımlarına devam ediyor. Özelleşme ile birlikte devraldığı 9.900 km doğal gaz dağıtım şebekesine 200 Milyon Euro değerinde yatırımla 2.600 km dağıtım hattı daha ekleyerek dağıtım şebekesini yaklaşık %30 oranında büyüterek 12.500 km’ye ulaştıran Başkentgaz, havagazı döneminden kalan, teknolojik ve kullanım ömrü tükenen 469 km uzunluğundaki hattı yeni nesil dağıtım teknolojisi ile yeniledi. Başkentgaz, Coğrafi Bilgi Sistemi ile uyumlu yüksek hassasiyetli yenilenen cihaz ve ekipmanlar ile 12.500 km olan şebekedeki olası kaçakların tespiti için yılda iki defa periyodik olarak tarıyor.

ABONELERE HIZLI CEVAP VERİLEBİLİYOR

Başkentgaz Genel Müdürü Asım Yüksel, doğalgaz dağıtım alanında dijitalleşmeye ve yeni nesil teknolojileri sisteme entegre etmeye önem verdiklerini ifade ederek, “Dijitalleşme alanında yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şebekeyi uzaktan kontrol ederek proaktif hizmet sunmak buna bağlı olarak abone memnuniyetini daha ileriye taşımak için teknoloji alanında yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Özelleştirme öncesinde Şirkette bulunmayan SCADA sistemini yaptığımız yatırımla devreye alarak şebekeyi 7/24 izleme imkanına sahip olduk.” dedi.

Yüksel, sahadan ve abonelerden gelebilecek taleplere hızlı cevap verebilmek amacıyla bütün sokakları gezerek binaların ve abonelerin adres ve hat bilgileriyle Coğrafi Bilgi Sistemini kurduklarını açıkladı. CBS – SAP entegrasyonu ile daha hızlı ve etkin çözüm ürettiklerini belirtti. Hazırlanan CBS haritası sayesinde hatların yerlerini koordinatlarıyla bildiklerini ifade ederek, “Alt yapı kuruluşlarının kazı çalışmasına başlamadan önce Başkentgaz’a bilgi vermeleri ve refakat ekibi talep etmeleri Başkentimizin güvenliği açısından büyük önem taşıyor.” dedi. 

7 İLÇEYE DAHA DOĞALGAZ ULAŞTIRMA HEDEFLENİYOR

Türkiye’nin en büyük özel doğalgaz dağıtım şirketi olarak hizmet veren Başkentgaz, Şereflikoçhisar ve Haymana ilçelerine de doğalgaz konforunu ulaştıran Başkentgaz, 2022 yılına kadar kalan 7 ilçeyi de aynı konforla buluşturmayı hedefliyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler