1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Başkentgaz: Doğalgaz tesisat ve bağlantılarına yetkisiz kişiler müdahale etmemeli

Başkentgaz: Doğalgaz tesisat ve bağlantılarına yetkisiz kişiler müdahale etmemeli

Başkentgaz, Ankara Mamak’ta yaşanan patlama olayının doğalgaz tesisat ve bağlantılarına yetkisiz kişiler tarafından müdahale edilmemesi gerektiğini bir kez daha gösterdiğini açıkladı.

Başkentgaz: Doğalgaz tesisat ve bağlantılarına yetkisiz kişiler müdahale etmemeli

Enerji Günlüğü - Başkentgaz, Ankara Mamak’ta yaşanan patlama olayının doğalgaz tesisat ve bağlantılarına yetkisiz kişiler tarafından müdahale edilmemesi gerektiğini bir kez daha gösterdiğini açıkladı.

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO A.Ş 28 Ekim 2020 tarihinde Mamak’ta meydana gelen patlama olayına ilişkin yaptığı açıklamada, doğalgazın doğru kullanıldığında en güvenli enerji kaynağı olduğunu belirterek, bu olayın doğalgaz tesisat ve bağlantılarına yetkisiz kişiler tarafından müdahale edilmemesi gerektiğini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Açıklamada, “28 Ekim 2020 tarihinde Mamak’ta meydana gelen patlama olayına, Şirketimize ihbarda bulunulması ile birlikte ekiplerimizce süratle olay yerine ulaşılmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için teknik ekiplerimiz tarafından Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ile birlikte olay yerinde yapılan ilk tespitlerin paylaşılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Yapılan tespitler sonucunda, aboneliğin apartman yönetimi adına olduğu, şirketimize kişisel abonelik için herhangi bir başvuru yapılmadığı, patlamanın dairenin mutfağında meydana geldiği, mutfaktaki ocağa gaz akışını sağlayan fleksi hortumun kesik olduğu görülmüştür. Apartman sakinleri tarafından dairede oturan ve patlamadan etkilenen kişi tarafından akşam saatlerinde ocak bağlantısı ile ilgili birtakım işlemler yapıldığı öğrenilmiştir.  Yaşanan bu üzücü olay, doğal gaz tesisat ve bağlantılarına yetkisiz kişiler tarafından müdahale edilmemesi gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Doğal gaz doğru kullanıldığında en güvenli enerji kaynağıdır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diler, abonelerimizin kendilerinin ya da yetkisiz kişilerin doğal gaz tesisatlarına müdahale etmemesi gerektiğini önemle hatırlatırız” denildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler