1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Başkentgaz özelleştirmesinde teklifler alınıyor

Başkentgaz özelleştirmesinde teklifler alınıyor

Enerji Günlüğü - Bugüne kadar açılan üç ihale sürecinin başarısızlıkla sonuçlandığı Başkent Doğalgaz özelleştirmesinde yarın kritik gün....

Başkentgaz özelleştirmesinde teklifler alınıyor
Enerji Günlüğü - Bugüne kadar açılan üç ihale sürecinin başarısızlıkla sonuçlandığı Başkent Doğalgaz özelleştirmesinde yarın kritik gün. Açılan ihale için son teklifler alınıyor. İhaleyle yerli ve yabancı yatırımcılar ilgileniyor. İlgilenen gruplar arasında, Sabancı, Koç Grubu, Global Yatırım, Akfen, Aksa, Kolin-Cengiz-Limak, Aygaz, Torunlar, Global Yatırım'ın yanı sıra STFA ile Çinli ENN ve Türk ortakları olan büyük bir Suudi fonu da var.
Başkentgaz ilk ihalede 1 milyar 610 milyon dolarlık en yüksek teklifi veren Global Grubu’na kalmış, ancak ihale bedelinin ödenmemesi nedeniyle ihale iptal edilmişti. ÖİB tarafından geçen yıl yapılan ihalede ise Mehmet Kazancı-Mehmet Emin Karamehmet ikilisi 1.2 milyar dolar ile en yüksek teklifi sunmuştu. Ancak devir sürecinde, Karamehmet-Kazancı ortaklığında sorunlar çıkmış, ödeme yapılmaması nedeniyle devir gerçekleşememiş ve ihale iptal edilmişti. 26 Nisan’da tekrar ihale edilen Başkent Doğalgaz ihalesinde açık artırmada uygun artırım yapılmadığı için teklif tutarı 585 milyon dolarda kalan ihale iptal edilmişti.
Önceki ve Sonraki Haberler