1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Başkentgaz saha denetimleriyle zehirlenmeleri yüzde 90 azalttı

Başkentgaz saha denetimleriyle zehirlenmeleri yüzde 90 azalttı

Başkentgaz’ın gerçekleştirdiği saha denetimleri sayesinde karbon monoksit gazından kaynaklı zehirlenme sayısının 2013 yılına göre %90 oranında azaldı.

Başkentgaz saha denetimleriyle zehirlenmeleri yüzde 90 azalttı

Enerji Günlüğü - Başkentgaz’ın gerçekleştirdiği saha denetimleri sayesinde karbon monoksit gazından kaynaklı zehirlenme sayısının 2013 yılına göre %90 oranında azaldı.

Ankara’da yaklaşık 5 milyon kullanıcıya doğalgaz dağıtım hizmeti sunan Başkentgaz, iç tesisat firmalarını, mevzuat ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeler konusunda bilgilendirmek amacıyla Gastechnics Dergisi ve Gazbir – Gazmer desteğiyle, 22 Şubat 2020 tarihinde 5. İç Tesisat Buluşması’nı düzenledi. Etkinlikte konuşan Başkentgaz İç Tesisat Müdürü Burak Taşkıner, 2013 yılından bu yana yaklaşık 1 milyon 200 bin denetim yaptıkları bilgisini verdi.  Saha denetimleri sayesinde karbon monoksit gazından kaynaklı zehirlenme sayısının 2013 yılına göre %90 oranında azaldığını açıkladı. 

İç tesisat bütünlüğü konusunda farkındalık oluşturmak için ortak hareket etmenin önemini vurgulayan Taşkıner, bir binada doğalgaz tesisat yapısı uygun olmayan bir dairenin başka bir daireye veya bütün binaya zarar verebileceğini ifade ederek, abonelerin bu konuda doğru yönlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

ŞEBEKE VE TEKNOLOJİYE 200 MİLYON EURO YATIRIM

Başkentgaz Ticari Direktörü Faruk Coşkun, Ankara’da 2013 yılından bu yana 200 Milyon Euro değerinde şebeke ve teknoloji yatırımı hayata geçirdiklerini belirtti. Yatırımların, hizmet kalitesinde gelişimi, abone memnuniyetini, istihdamı ve yaşam kalitesinin yükselmesini beraberinde getirdiğini ifade etti. Ankara’da 2 milyona yakın abone ve 1 Milyon 850 bine yakın gaz kullanıcısına güvenli doğalgaz kullanım imkanı sunmaya özen gösterdiklerini açıkladı. Bütün paydaşları da güvenli doğalgaz kullanımı için işbirliğine davet etti. İzinsiz kazı, hatlara müdahale, kaçak kullanımların tespit edilmesi durumunda ACİL 187’ye haber verilmesinin önemini vurguladı.İç tesisatta kullanılan malzemelerin ve işçiliğin mevzuatta belirlenen standartlara uygunluğunun güvenli kullanım açısından çok önemli olduğunun altını çizdi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler