1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Basra petrolü Türk şirketlerine yaradı

Basra petrolü Türk şirketlerine yaradı

Enerji Günlüğü - Türk şirketleri, Basra bölgesindeki petrol sahalarında uluslararası petrol şirketlerinden önemli işler aldı. 2012 yılında petrol...

Basra petrolü Türk şirketlerine yaradı

Enerji Günlüğü - Türk şirketleri, Basra bölgesindeki petrol sahalarında uluslararası petrol şirketlerinden önemli işler aldı. 2012 yılında petrol sahalarında Türk firmalarının uluslararası petrol şirketlerinden aldıkları işlerin tutarının 2 milyar doları aştığı bildirildi. Basra'daki Rumeyla, Zübeyr, Mecnun, Batı Kurna gibi dünyanın en zengin petrol alanlarında, ENKA, Tekfen, Üstay, Zafer, Enkon, Pals ve Havatek gibi Türk firmaları uluslararası petrol şirketleri için elektrik santrali, petrol boru hatları, petrol işleme ve yakıt depolama tesisleri, petrol tankları ve prefabrik yaşam alanları kuruyor ve TPİC de petrol kuyuları açıyor.


Türkiye Cumhuriyeti Basra Başkonsolosluğu, petrol sahalarındaki Türk firmalarını ziyaret edip, konsolosluk hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıyor. En son ENKA firmasının Batı Kurnadaki enerji santrali şantiyesini ziyaret eden Başkonsolos Faruk Kaymakcı, petrol sahalarında Türk firmaları için önemli fırsatlar bulunduğunu, ziyaret ettiği Türk firmalarının uluslararası standartlarda çalıştığını görmekten memnuniyet duyduğunu, Başkonsolosluk olarak bir dönüşüm yaşayan Irak'ın zor şartlarında Türk firmaları ve vatandaşlarına 7/24/365 anlayışla ve sadece Başkonsolosluk binasında değil şantiyeler de hizmet sunmaya çalıştıklarını kaydetti. Başkonsolos Kaymakcı, 2012 yılında petrol sahalarında Türk firmalarının uluslararası petrol şirketlerinden aldıkları işlerin tutarının 2 milyar doları aştığını, Irak'ın petrol üretimi ve geliri arttıkça petrol sahalarında daha fazla iş olanağı çıkacağını, petrol sahalarında her yıl ortalama en 15 milyar dolarlık iş ve yatırım yapılmasının öngörüldüğünü vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler