1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Basra-Yumurtalık ham petrol boru hattı geliyor

Basra-Yumurtalık ham petrol boru hattı geliyor

Enerji Günlüğü - Basra'dan başlayarak Irak'ın kuzeyine, oradan da Kerkük-Yumurtalık ham petrol hattının nihai noktasına bağlanacak yeni bir hat projesi...

Basra-Yumurtalık ham petrol boru hattı geliyor

Enerji Günlüğü - Basra'dan başlayarak Irak'ın kuzeyine, oradan da Kerkük-Yumurtalık ham petrol hattının nihai noktasına bağlanacak yeni bir hat projesi yapılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,yeni bir büyük boru hattı projesini görüşmek üzere Bağdat yolcusu. Pazar günü Bağdat'ı ziyaret edecek olan Bakan Yıldız, Basra'dan çıkıp Irak'ın kuzeyine gelecek olan, oradan da Kerkük-Yumurtalık ham petrol hattının nihai noktasına bağlanacak olan yeni bir hat için de görüşmeler yürütüleceğini belirtti.

WOW Otel’de düzenlenen 6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda açılış konuşması ardından basın toplantısında soruları cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bağdat ziyaretini önemsediklerini dile getirerek,"Basra'dan çıkıp Irak'ın kuzeyine gelecek olan, oradan da Kerkük-Yumurtalık ham petrol hattının nihai noktasına bağlanacak olan bir projeden bahsediyoruz. Aynı zamanda Erbil'le Bağdat arasındaki mutabakatı da belki bir daha konuşacağız, bunun ne kadar sürdürülebilir olduğunu. Temennimiz bunu birçok alanıyla beraber artırmak yönündedir. Erbil ile Bağdat ne kadar mutabık kalırsa istikrara o kadar katkı konmuş olacaktır" diye konuştu.

K.IRAK'TAN 46. TANKER YÜKLENDİ

Kuzey Irak'tan petrol akışında 46. tankerin yüklendiğini bildiren Bakan Yıldız,"Şu anda Kuzey Irak'tan ham petrol akışında 37 milyon varile ulaştık. Günlük 450 bin varillere kadar da yükseldi. Hedefimiz kısa vadede 550 bin varillere ulaşması. Sonra da stabil hali olan 1 milyon varillere gelmesidir" dedi.

Kuzey Irak petrolünden sonra Güney Irak petrolünü de Türkiye üzerinden uluslararası piyasalara taşıyacak olan yeni hattın, stabil olan 1 milyon varil petrol akışını gerçekleştirmede etkin rol oynayabileceği düşünülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler