1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Baştaş Başkent Çimento atık ısıdan elektrik üretecek

Baştaş Başkent Çimento atık ısıdan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Baştaş Başkent Çimento, Ankara Elmadağ’da bulunan çimento fabrikası içinde Atık Isıdan Elektrik Enerjisi Üretimi Tesisi (WHR Tesisi)...

Baştaş Başkent Çimento atık ısıdan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Baştaş Başkent Çimento, Ankara Elmadağ’da bulunan çimento fabrikası içinde Atık Isıdan Elektrik Enerjisi Üretimi Tesisi (WHR Tesisi) kuracak.

BAŞTAŞ Başkent Çimento San. ve Tic. A.Ş., Ankara İli, Elmadağ İlçesi, Akpınar Mevkii, Ankara-Samsun Yolu 35. km’de bulunan Klinker ve Çimento Üretim Tesisi içerisinde, elektrik enerjisi elde etmek için “Atık Isıdan Elektrik Enerjisi Üretimi Tesisi (WHR Tesisi) kurmayı planlıyor. 

Tamamen sistemden ayrılan sıcak atık gazların enerjisinin geri kazanımı üzerine projelendirilen WHR tesisinde, ‘’Klasik Buhar’’ teknolojisi ile ısıl değeri yüksek olan atık gazın enerjisinden yararlanmak için “Buhar Kazanlarında”, su buhara dönüştürülecek. Daha sonra oluşan bu buhar, türbine gönderilecek ve “Jeneratör” yardımı ile elektrik enerjisi elde edilecek. Tesisin yaklaşık 81 milyon lira bedelle kurulması planlanıyor.

WHR Tesisi elektrik üretim kapasitesi maksimum 13,7 MWh, maksimum ısıl gücü de 65 MWt olacak. Tesis ile fabrika üretim hattının ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin bir kısmı karşılanacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler