1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Başvurusunu geciktiren LPG'ciye 5 kat lisans bedeli

Başvurusunu geciktiren LPG'ciye 5 kat lisans bedeli

Enerji Günlüğü - EPDK, LPG piyasasında başvurularını zamanında yapmayan lisans sahiplerinden 5 kat tutarında lisans bedeli alınmasına karar verdi.Enerji...

Başvurusunu geciktiren LPG'ciye 5 kat lisans bedeli

Enerji Günlüğü - EPDK, LPG piyasasında başvurularını zamanında yapmayan lisans sahiplerinden 5 kat tutarında lisans bedeli alınmasına karar verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) Resmi Gazete’deki açıklamasına göre, 29 Aralık 2016 günü yapılan kurul toplantısında, LPG piyasasında unvan, adres veya iş yeri açma ve çalışma ruhsatı tadiline ilişkin başvuruları süresinde yapmayan lisans sahiplerinin lisans tadil bedelinin 5 katını ödemeleri kararlaştırıldı.

EPDK tarafından alınan karara göre; unvan, adres (ada, pafta ve parsel bilgileri dahil) veya işyeri açma ve çalışma ruhsatı tadiline ilişkin başvuru yükümlülüklerini Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin 18. Maddesi kapsamında süresinden sonra yerine getiren ya da süresinde yerine getirmediği tespit edilen LPG Otogaz Bayilik Lisansı Sahipleri, LPG Taşıma Lisansı Sahipleri, LPG Tüpü İmalatı Lisansı Sahipleri ile LPG Tüpü Muayenesi, Tamiri ve Bakımı Lisansı Sahipleri o yıl uygulanmakta olan lisans tadil bedelinin 5 katını ödeyecek.

Kurulun ikinci bir kararına göre ise, adres (ada, pafta ve parsel bilgileri dahil) değişikliği nedeniyle işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile adres tadiline ilişkin başvuru yükümlülüklerini Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliği’nin 18. Maddesi kapsamında süresinden sonra yerine getiren ya da süresinde yerine getirmediği tespit edilen LPG Dağıtıcı Lisansı Sahipleri ile LPG Depolama Lisansı Sahipleri de o yıl uygulanmakta olan lisans tadil bedelinin 5 katını ödeyecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler