1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Batarya ekosistemi için insan kaynağı işbirliği

Batarya ekosistemi için insan kaynağı işbirliği

Siro ve Sabancı Üniversitesi, batarya ekosistemi için insan kaynağını birlikte yetiştirecek.

Batarya ekosistemi için insan kaynağı işbirliği

Enerji Günlüğü - Siro ve Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye’de bataryaların teknolojisi alanında uzmanlaşmak üzere yüksek lisans ve doktora seviyesinde mühendislik programları tasarlanacak.

Togg ve Farasis Energy ortaklığında temiz enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri ile teknoloji ve enerji alanındaki çalışmalarıyla topluma katkı sağlayan Sabancı Üniversitesi, Türkiye’de ilk kez batarya ve enerji depolama alanında lisansüstü programlar tasarlamak için niyet mektubu imzaladı.

Siro ve Sabancı Üniversitesi arasında imzalanan niyet mektubuna göre, Türkiye’de ilk kez elektrikli mobilitede ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerjinin saklanmasında kullanılan bataryaların teknolojisi alanında uzmanlaşmak üzere yüksek lisans ve doktora seviyesinde mühendislik programları tasarlanacak. Program kapsamında sadece teknik konularda değil mühendislik ve tasarım aşamasından başlayarak üretim, entegrasyon, ikincil ömür ve geri kazanıma kadar bataryanın sürdürülebilir yaşam döngüsü doğrultusunda eğitimler oluşturularak hayata geçirilecek.

LİSANSÜSTÜ PROGRAM UZMANLAŞMAYA YÖNELİK

İmzalanan niyet mektubu çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanan lisansüstü programlarında  batarya kimyası, batarya mekatroniği, batarya imalatı ve batarya yazılımı gibi konularda uzmanlaşmak mümkün olacak. Üniversite eğitiminin tamamlayıcısı olarak Türkiye, ABD ve Çin’deki Siro ile Farasis tesislerinde staj programları, dünyanın farklı üniversitelerinde öğrenci değişim programları ve burslar gibi öğrencilerin ufkunu açacak çalışmalar da planlanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler