1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Batıçim ve Batısöke`ye 36 milyon Ş enerji verimliliği kredisi

Batıçim ve Batısöke`ye 36 milyon Ş enerji verimliliği kredisi

Enerji Günlüğü - Batıçim ve Batı Söke Çimento şirketleri, atık ısıdan elektrik üretimi ve enerji verimliliği yatırımları için 36 milyon dolarlık...

Batıçim ve Batısöke`ye 36 milyon Ş enerji verimliliği kredisi

Enerji Günlüğü - Batıçim ve Batı Söke Çimento şirketleri, atık ısıdan elektrik üretimi ve enerji verimliliği yatırımları için 36 milyon dolarlık kredi sağladı.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Türk çimento endüstrisinin önde gelen kuruluşlarından Batıçim ve Batısöke şirketlerine, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Alman Kalkınma Ajansı (KFW), İslam Kalkınma Bankası ve IFC kaynaklı toplam 36 milyon dolarlık enerji verimliliği finansmanı sağlandı. TSKB'nin aracılık ettiği krediyle atık ısıya dayalı Batıçim'de 9 MW kapasiteli, Batısöke'de ise 5.5 MW kapasiteli enerji üretim tesisi kurulacak. Batıçim'deki tesiste yılda yaklaşık 51 milyon, Batısöke’deki tesiste ise yıllık yaklaşık 35 milyon kWh elektrik üretimi planlanıyor.
Batı Anadolu Grubu’nun bir başka enerji verimliliği projesi olan dik hammadde değirmeninin tamamlanmasında da TSKB'nin aracılığıyla sağlanan finansmandan yararlanılacak. Dik Hammadde değirmeninde yıllık elektrik enerjisi kullanımında 9 milyon 975 bin kWh’lik bir azalmanın ve teknolojinin yeniliği nedeniyle daha tozsuz ve temiz bir üretim ortamının hedeflendiği kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler