1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Batman Kozluk’ta petrol sondaj kuyusu açılacak

Batman Kozluk’ta petrol sondaj kuyusu açılacak

TPAO Batman’da petrol arayacak. Bu amaçla Kozluk ilçesinde Kavakdibi-1 adlı sondaj kuyusu açılacak.

Batman Kozluk’ta petrol sondaj kuyusu açılacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri, Batman’ın Kozluk ilçe sınırları içinde bir adet sondaj kuyusu açarak petrol arayacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğü,  Batman ili, Kozluk ilçesindeki AR/ARI/TPO/K/L46-c2 no.lu işletme ruhsatında, ham petrol rezerv varlığının ve varsa miktarının tespiti için Kavakdibi-1 arama kuyusu açılacağını duyurdu. Petrol arama sondaj projesinin değeri 6,8 milyon lira olarak belirlendi. Faaliyet kapsamında sadece arama sondajı yapılacağından üretim söz konusu olmayacak.

Bir bölgede petrol çıkarmak için çalışmalarına başlamadan önce o bölge teknolojik aletlerle uzun bir süre gözlemleniyor. Petrol araması yapılan bölgenin öncelikle havadan ve karadan fotoğrafları çekiliyor ve yer yapısı inceleniyor. Yeryüzünden ve yerin altından alınan kayaç örneklerine X ışınları yardımıyla kimyasal çözümleme yapılıyor ve oluşumu belirleniyor. Daha sonra yer hareketlerini belirlemek amacıyla sismograf gibi sismik cihazlar kullanılıyor. Eğer herhangi bir rezervuara rastlanırsa sondajlama yapmadan önce rezervuar içerisindeki petrol miktarı ölçülüyor, eğer bulunan petrol maliyeti karşılayamayacak durumda ise kuyu terk ediliyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler