1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Batman’da aşırı elektrik tüketimi trafoları yaktı

Batman’da aşırı elektrik tüketimi trafoları yaktı

Enerji Günlüğü - Batman'da kış yaklaşırken elektrik tüketimindeki artış, şebekeye zarar vermeye başladı. Üç trafo aşırı yükten ötürü yanarken, Dicle...

Batman’da aşırı elektrik tüketimi trafoları yaktı

Enerji Günlüğü - Batman'da kış yaklaşırken elektrik tüketimindeki artış, şebekeye zarar vermeye başladı. Üç trafo aşırı yükten ötürü yanarken, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, aboneleri elektriği insaflı tüketmeye çağırdı.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’den yapılan açıklamaya göre, Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Faruk İşlek, kentte arıza ve kesintilerin minimum düzeyde yaşandığı bir kış geçirilebilmesi için müşterilerine ‘Elektriği insaflı tüketin’ çağrısı yaptı. Havaların henüz soğumadan kentteki elektrik tüketiminin arttığına, kaçak kullanımın yüzde 75’e ulaştığına dikkat çeken İşlek, “Ekim ayının son haftasında aşırı yüklenmeden dolayı 3 trafomuz yandı” dedi.

KAÇAK ŞİMDİDEN %75

Daha kış gelmeden 3 trafonun aşırı yüklenmeden yandığını belirten İl Müdürü İşlek, “Bu olağan bir durum değil. Maalesef Batman’da daha kısa süre önce yüzde 60 olan kaçak elektrik kullanımı şimdiden yüzde 75 seviyelerine dayandı. Bu şartlarda sağlıklı hizmetten söz etmek mümkün değil. İsrafa son verelim ve elektriği kullanırken lütfen insaflı davranalım. O zaman sorunlarla daha kolay mücadele eder, kış aylarında arızalardan kaynaklanan kesinti gibi sıkıntıları da yaşamayız” diye konuştu.

ARALIKSIZ ÇALIŞIYORUZ

Batman’da kış öncesi 12 kilometre eskimiş ve sorunlu enerji hattının yenilendiğini, gerekli yerlerde bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığını belirten İl Müdürü Faruk İşlek, çalışmalarının kış aylarında da devam edeceğini aktardı. “Müşterilerimizin sorunsuz bir kış geçirmeleri için tüm imkânlarımızı seferber ettik” diyen İşlek, müşterilerinden kayıt dışı kullanım ve buna bağlı israftan vazgeçmelerini bir kez daha istedi.

HERKESİ ETKİLİYOR

Kayıt dışı elektrik kullanımı ve israfın herkesi mağduriyet düzeyinde etkilediğini de ifade eden Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Faruk İşlek, şöyle konuştu:

“Şirket olarak milyonlarca liralık yatırım yapıyoruz,  yapmaya da devam edeceğiz. Batman’ın her köşesinde ekiplerimiz çalışıyor. Müşteri memnuniyeti için yılların biriken sorunlarıyla mücadele ediyoruz. Ancak bu aşamada müşterilerimizden de destek bekliyoruz. Kayıt dışı elektrik kullanımına son vermeleri ve israftan kaçınmaları Batman’daki elektrik sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır. Kayıt dışı elektrik kullanımına son verilmediği sürece sağlıklı ve kesintisiz enerji sağlamamız kolay olmayacaktır.’’

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler