1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Batu Aksoy: Doğalgazda iletim ve ticaret birbirinden ayrılsın

Batu Aksoy: Doğalgazda iletim ve ticaret birbirinden ayrılsın

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol CEO'su Batu Aksoy, Doğalgaz Piyasası Kanunu'nun bir an önce çıkarılmasının, Türkiye enerji sektörü açısından büyük...

Batu Aksoy: Doğalgazda iletim ve ticaret birbirinden ayrılsın

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol CEO'su Batu Aksoy, Doğalgaz Piyasası Kanunu'nun bir an önce çıkarılmasının, Türkiye enerji sektörü açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Aksoy, BOTAŞ'ta iletim ve ticaretin birbirinden ayrılmasını da istedi. 

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen ICCI 2013 – 19. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı kapsamında TÜİSAD tarafından “Doğalgaz Piyasası” başlıklı bir oturum düzenlendi. Başkanlığını Shell Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Cömert yaptığı oturumda Turcas Petrol CEO'su Batu Aksoy, OMV Türkiye Genel Müdürü Korkut Öztürkmen, Palmet Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray ve E.ON Başkan Yardımcısı Matthias Keuchel konuştular.

DOĞALGAZ PİYASASI KANUNU BEKLENİYOR

Turcas Petrol CEO’su Batu Aksoy konuşmasında BOTAŞ'ta ticaret ile iletimin ayrıştırılması gerektiğini söyledi. Botaş’ın pazar payının ilk etapta yüzde 50’nin altına, arkasından yüzde 20’ler seviyesine düşmesini savunan Batu Aksoy, piyasada gerçek anlamda rekabet oluşturulmasını, yeni ithalat kaynaklarından gaz getirilmesinin önünün açılmasını istedi. Gündemdeki Doğalgaz Piyasası Kanunu'nun yılın ikinci yarısında çıkmasının, enerji sektörü çok önemli olduğunu vurgulayan Aksoy, "Önümüzdeki 10 yılda çok daha hızlı adımlar atabileceğiz. Türkiye’de doğalgaz sektörünün liberalleşmesi, isteyen üreticinin kendi gazını getirmesi, piyasada gerçek rekabete açılması, dolayısıyla doğalgazda liberalleşme, Türkiye’nin enerji tedariği ve büyümesi, yakıtının sağlanması açısından çok önemli olacaktır" dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler