1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bayburtlu Enerji`den 4 MW`lık GES

Bayburtlu Enerji`den 4 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Bayburtlu Enerji, Bayburt'ta 4 MW kurulu gücünde bir Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Bayburtlu Enerji Üretim A.Ş. tarafından Bayburt...

Bayburtlu Enerji`den 4 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Bayburtlu Enerji, Bayburt'ta 4 MW kurulu gücünde bir Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Bayburtlu Enerji Üretim A.Ş. tarafından Bayburt İli, Merkez İlçesi, Şingah Mahallesi, Güzlük Deresi Mevkiinde her biri 1 MW olmak üzere 4 adet Güneş Enerjisi Santrali kurulması planlanıyor.

Belediye’ye ait olan 54,35 ha lık; 230 Ada 107 Parsel taşınmazda 7,96 ha lık (1,99 ha x 4) alanda gerçekleştirilecek olan proje kapsamında her biri 1000 kW (1MWe ) olmak üzere 4 adet elektrik üretim tesisi kurulacak.

Santralden yılda yaklaşık 6.400 MWh’lik elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Projeden üretilecek elektrik, saha içerisinden geçen iletim hattına bağlanacak olup bu iletim hattının uygun bulunmaması dutumunda 700 m uzaklıkta bulunan enerji iletim hattına saplanma yöntemi ile başlanarak sisteme aktarılacak.

Projenin inşatı aşamasında toplam 5 personel, işletme aşamasında ise 6 personel istihdam edilecek. İnşaat ve arazi hazılık aşaması 6 ay sürecek olup tek vardiya ve ayda 25 gün ve günde 10 saat çalışılması planlanıyor.

PROJEYE ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, projeye ilişkin Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirildiği ve Bayburt Valiliği tarafından projeye "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararı verildiği duyuruldu.

BAYBURTLU ENERJİ, GES KAPASİTESİNİ ARTTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler