1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Bayburt’ta 2,20 MW’lık HES kurulacak

Bayburt’ta 2,20 MW’lık HES kurulacak

Armutlu Enerji, Bayburt’ta 2.20 MW kapasiteli nehir tipi hidroelektrik santral kurup işletecek.

Bayburt’ta 2,20 MW’lık HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Bayburt’ta Armutlu Deresi üzerinde 2.20 MW kapasiteli Armutlu 1-2 Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulacak. 

Armutlu Enerji Madencilik İnş. Turizm San. Tic. Ve Taah. Ltd. Şti. tarafından Bayburt İli, Merkez İlçesi, Armutlu Köyü sınırları içinde 2.20 MW kapasiteli Armutlu 1-2 Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Armutlu Deresi üzerinde 4.03 hektarlık alanda kurulması planlanan nehir tipi hidroelektrik santral için 26 milyon TL yatırım yapılması öngörülüyor. 

Armutlu 1-2 Regülatörü ve HES Projesi kapsamında, Armutlu Deresinin 1840.00 metre dereyatağı kotu üzerinde bulunan Armutlu 1-2 Regülatörlerinden çevrilen sular 750 metre ve 67 metre uzunluğunda bulunan iletim kanalları vasıtasıyla yükleme havuzuna oradan 2478.72 metre uzunluğundaki cebri boru aracılığıyla Armutlu HES’ e iletilmesi ve burada da enerji üretilmesi planlanıyor.

Kurulacak Armutlu 1-2 Regülatörü ve HES tesisinde enerji üreten sular aynı miktarda ve kalitesinde bir değişiklik olmadan Armutlu Deresine geri dönecek. Santralde yılda toplam 4.219 GWh elektrik üretilmesi planlanıyor. Üretilen elektrik şebekeye aktarılacak

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler