1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bayburt’ta 75 MW’lık depolamalı GES kurulacak 

Bayburt’ta 75 MW’lık depolamalı GES kurulacak 

Bayburt’un Merkez ilçesi sınırları içinde depolamalı güneş enerjisi santrali kurulacak. Bayburt Depolamalı GES (DRES) için 430 milyon lira yatırım yapılacak. 

Bayburt’ta 75 MW’lık depolamalı GES kurulacak 

Enerji Günlüğü - MIS Enerji, 430 milyon lira yatırımla Bayburt’ta 75 MW kurulu gücünde Bayburt Depolamalı GES (DRES) kuracak. 

Bayburt ili Merkez ilçesi Yerlice Köyü sınırları içerisinde MIS Enerji Yatırım A.Ş. tarafından 75 MW kurulu gücünde Bayburt Depolamalı GES (DRES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 430 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Bayburt Depolamalı GES projesi kapsamında güneşi takip eden fotovoltaik sistem ile üretilen doğru akım elektrik enerjisi, eviriciler ile alternatif akıma çevrilecek. Santralde yılda 150 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek enerjinin şalt merkezine ve oradan da 154 kV – 16 km 1272 MCM Elektrik İletim Hattı ile Çoruh Trafo Merkezine bağlanması planlanmakta olup gerektiğinde şebekeye geri verilmek üzere Elektrik Depolama Tesisine aktarılacak. 

112 hektarlık proje alanı içerisinde 0,8 hektarlık elektrik depolama alanı belirlenmiş olup üretilen enerji burada depolanacak. Proje kapsamında her biri 550 Wp gücünde toplam 159.744 adet tek kristalli yapıda güneş paneli ve 16 adet invertör kullanılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler