1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Baydar Elektrik Giresun`da HES kuracak

Baydar Elektrik Giresun`da HES kuracak

Enerji Günlüğü - Baydar Elektrik, Giresun Avutmuş Çayı üzerinde 8.52 MW'lık İlimsu I-II Barajı Ve HES kuracak.Baydar Elektrik Üretim San. ve Tic. Ltd....

Baydar Elektrik Giresun`da HES kuracak

Enerji Günlüğü - Baydar Elektrik, Giresun Avutmuş Çayı üzerinde 8.52 MW'lık İlimsu I-II Barajı Ve HES kuracak.

Baydar Elektrik Üretim San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Giresun İli, Alucra İlçesi, Avutmuş Çayı üzerinde, H41-a3 paftası içerisinde yer alan saha içerisinde 8.52 MW'lık İlimsu I-II Barajı Ve HES kurulması planlanıyor.

Ekonomik ömrü 2 yıl sürecek inşaat faaliyetlerinden sonra 50 yıl olarak hesaplanan proje kapsamında inşaat aşamasında 60 kişi ve işletme aşamasında ise 7 kişinin çalıştırılması ve 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

Proje ile yıllık ortalama 29.893 GWh elektrik üretilmesi planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, kapasite arttırım projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Giresun Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler