1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bayi denetim şirketleri KEP’le bildirim yapacak

Bayi denetim şirketleri KEP’le bildirim yapacak

Yetkilendirilmiş otomasyon şirketleri kayıt dışı ikmal ve denetim sistemine izinsiz müdahale tespitlerini lisans sahibine yazılı olarak veya KEP ile bildirecek.

Bayi denetim şirketleri KEP’le bildirim yapacak

Enerji Günlüğü - Yetkilendirilmiş otomasyon şirketleri, bayilerdeki denetim sistemine izinsiz müdahale ve kayıt dışı ikmal hakkındaki tespitlerini, lisans sahibine bundan böyle yazıyla veya KEP ile bildirecekler.

29 Temmuz 2021 Tarihli ve 10338 Sayılı Bayi Denetim Sisteminin Kurulması ve Uygulanması İçin Tüzel Kişilerin Yetkilendirilmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Düzenlemeye göre yetkilendirilmiş otomasyon şirketleri, tespit ettikleri denetim sistemine izinsiz müdahale ve/veya kayıt dışı ikmal durumlarıyla ilgili bildirimleri, lisans sahibine bundan böyle kayıtlı elektronik posta (KEP) ile ya da yazılı olarak bildirecekler. 

Nisan ayında getirilen düzenleme uyarınca söz konusu bildirimler, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi aracılığıyla yapılıyordu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler