1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Bayraktar Enerji Bakanlığı AB Genel Müdürü oldu

Bayraktar Enerji Bakanlığı AB Genel Müdürü oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'ne Alparslan Bayraktar atandı. 

Bayraktar Enerji Bakanlığı AB Genel Müdürü oldu

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'ne Alparslan Bayraktar atandı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Üyeliği görevi Şubat ayında dolan Alparslan Bayraktar’ın yeni pozisyonu belli oldu. Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'ne getirildi. 

ERRA BAŞKANLIĞI DA SONA ERİYOR

Alparslan Bayraktar halen, Uluslararası Enerji Piyasası Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı görevini de sürdürüyor. Bayraktar’ın EPDK'daki görevi sona erdiği için ICER ve ERRA Başkanlığı görevleri de Mayıs ayındaki genel kurulda sona erecek. 

ALPARSLAN BAYRAKTAR KİMDİR?

Alparslan Bayraktar, 1975 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya geldi. Lisans eğitimini 1995’te İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde tamamladı, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden  Ekonomi Hukuku alanında da yüksek lisans diplomasına sahip. Bayraktar, 2013 Ağustos’ta  24 üyeli Enerji Piyasası Düzenleyici Bölgesel Birliği’nin (ERRA) de Başkanlığına seçildi. Bayraktar, 2015 yılında da Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu’nun (ICER) Başkanı oldu. Bayraktar’ın altı yıllık EPDK Kurul Üyeliği görevi, Şubat 2016 itibariyle sona ermişti

Önceki ve Sonraki Haberler