1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Bazı enerji KİT’lerinde kadro değişiklikleri yapıldı

Bazı enerji KİT’lerinde kadro değişiklikleri yapıldı

Enerji sektöründeki bazı KİT’lerin kadro tahsislerinde değişiklikler yapıldı. 

Bazı enerji KİT’lerinde kadro değişiklikleri yapıldı

Enerji Günlüğü - Enerji sektöründeki bazı KİT’lerin kadro tahsislerinde değişiklikler yapıldı. 

2020/382 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı uyarınca bazı kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) ile bağlı ortaklıklarına ait bazı kadrolar iptal edildi, bazı yeni kadrolar ihdas edildi. 

Karara göre Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Elektrik Üretim AŞ’deki (EÜAŞ) bazı kadrolarda değişiklik yapıldı. 

TTK merkez teşkilatına, 3 sağlık memuru kadrosu ihdas edildi; Kurumun bir Savunma Sekreteri kadrosu ise iptal edildi. TTK taşra teşkilatında da 3 sağlık memuru kadrosu iptal edildi. 

TEDAŞ merkez teşkilatına 1 daire başkanı kadrosu ihdas edildi. 

TEİAŞ merkez teşkilatına ise 1 daire başkanı kadrosu ile 5 şube müdürü kadrosu ihdas edildi. Merkez teşkilatına ayrıca 20 müdür yardımcısı; 10 uzman; 20 şef ve 10 başmühendis kadrosu ihdas edildi. Şirketin taşra teşkilatına da 34 uzman ve 22 şef kadrosu ihdas edildi; taşra teşkilatındaki 7 koruma görevlisi kadrosu ise iptal edildi. 

EÜAŞ taşra teşkilatındaki 53 koruma ve güvenlik görevlisi kadrosu iptal edildi. Merkez teşkilatına ise 10 müdür yardımcısı; 10 başmühendis ve 20 mühendis kadrosu ihdas edildi. 

TKİ merkezde de 5 teknik uzman; 10 uzman; 1 sistem programcısı ve 1 satınalma memuru kadrosu iptal edilirken, İşletmeye 1 dava takip memuru kadrosu ihdas edildi. Taşra teşkilatındaki 5 teknik uzman; 1 çözümleyici ve 11 koruma ve güvenlik görevlisi ise kadrosu iptal edildi. TKİ taşraya 3 dava takip memuru da ihdas edildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler