1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. BDDK’dan sürdürülebilir bankacılık adımı

BDDK’dan sürdürülebilir bankacılık adımı

BDDK, internet sitesine ‘Sürdürülebilir Bankacılık’ başlığı açtı. Kurum böylece sürdürülebilir bankacılıkla ilgili düzenleme, çalışma dokümanları ve sunumları online erişime açtı.

BDDK’dan sürdürülebilir bankacılık adımı

Enerji Günlüğü - BDDK, yeşil finansman ve sürdürülebilir bankacılıkla ilgili düzenleme, çalışma dokümanları ve sunumları online erişime açtı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), internet sitesine ‘Sürdürülebilir Bankacılık’ başlığı açarak, yeşil finansman ve sürdürülebilir bankacılıkla ilgili düzenleme, çalışma dokümanları ve sunumları erişime açtı.

BDDK tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Kurumumuz, tüm dünyayı tehdit eden iklim değişikliği ile mücadeleye ve ülkemizin Paris İklim Anlaşması uyarınca bulunduğu karbon emisyon azaltımı taahhütlerinin yerine getirilebilmesine katkı sağlamak amacıyla, sürdürülebilir bankacılığın geliştirilmesini stratejik bir hedef olarak belirlemiştir. Ayrıca, Kurumumuzun 5411 sayılı Bankacılık Kanununda sayılan görevleri çerçevesinde, iklim değişiminin ve düşük karbon ekonomisine geçişin bankacılık sektörü ve diğer finansal sektör kuruluşları üzerinde oluşturulacağı risklerin ölçülmesi, analiz edilmesi ve yönetilmesi önemli gündem maddelerinden biri olarak ele alınmaktadır. Bu kapsamda, Kurumumuz personeli tarafından ilgili paydaşlarla birlikte sürdürülebilir bankacılığın altyapısının oluşturulması ve iklimle bağlantılı finansal risklerin yönetimi konularına yönelik çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Diğer taraftan, bahse konu alanla ilgili şimdiye kadar hazırlanan dokümanların ve ilerleyen dönemlerde gerçekleştirilecek çalışmaların finansal sektör kuruluşları, araştırmacılar ve diğer ilgili taraflarla paylaşılmasının iklim riskleri ile ilgili çalışmaların yaygınlaşmasına ve yeşil finansman faaliyetlerinin gelişmesine katkı sunacağı değerlendirilmiştir. Bu çerçevede, Kurumumuz internet sitesine ‘SürdürülebilirBankacılık’ başlıklı bir bölüm eklenmiş olup, https://www.bddk.org.tr/KurumHakkinda/Detay/35 bağlantısından erişilebilecek olan bu sayfada, yeşil finansman ve sürdürülebilir bankacılıkla ilgili düzenleme, çalışma dokümanları ve sunumlar ilgililerin erişimine açılmış bulunmaktadır." 

Önceki ve Sonraki Haberler