1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BDR Thermea, ABD`de devleşiyor

BDR Thermea, ABD`de devleşiyor

Enerji Günlüğü - Baymak'ı da bünyesinde bulunduran Hollandalı BDR Thermea, ECR International şirketini satın alarak ABD ısıtma sistemleri pazarında en...

BDR Thermea, ABD`de devleşiyor

Enerji Günlüğü - Baymak'ı da bünyesinde bulunduran Hollandalı BDR Thermea, ECR International şirketini satın alarak ABD ısıtma sistemleri pazarında en büyük 3 şirket arasına girecek.

Merkezi Apeldoorn'da bulunan Hollandalı ısıtma ürünleri grubu BDR Thermea, ABD merkezli ECR International şirketini satın aldığını açıkladı. 2013 yılında gerçekleşen Baymak satın almasının ardından sahip olduğu markalar ailesine ECR International'ı da ekleyen BDR Thermea, böylece ABD ısıtma sistemleri pazarında ilk 3 şirketten biri olacak.

ABD’de ısıtma ve soğutma ürünleri sağlayan öncü bir şirket olan ECR'nin satın alınması, BDR Thermea'nın operasyonlarını Avrupa dışına genişleterek küresel genişleme sağlama stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. Alım işlemi, ECR International hissedarlarının nihai onayının ardından geçerlilik kazanacak.

BDR, ABD'deki yerel üretim tesisleri, öncü markaları ve dağıtım kanalları dahil olmak üzere ECR International’ın yüzde 100'ünü satın alacak. Bu alım, BDR Thermea'nın ABD pazarına yerli bir oyuncu olarak girmesini sağlayacak. Bunun karşılığında, ECR International, BDR Thermea'nın hidronik ısıtma teknolojisine erişim elde ederek, BDR'nin büyüklüğünden yararlanabilecek. Alım işlemi aynı zamanda ABD'de yaklaşık 90 yıldır ve Avrupa'da 300 yılı aşkın zamandır faaliyette olan iki şirketi bir araya getirecek.

BDR Thermea, 2009 yılında (2004'te Hollanda merkezli Remeha'nın Fransız De Dietrich Thermique şirketini satın almasının ardından kurulan) Hollanda merkezli Remeha Group ile İngiltere'de pazar lideri Baxi Group'un birleşmesiyle kuruldu. 2011 yılında Türkiye'nin en büyük üçüncü ısıtma şirketi Baymak'ı satın alan BDR Thermea, bu uluslararası genişlemenin sonucunda gelirlerini üçe katladı.

BDR Thermea Group İcra Kurulu Başkanı Rob van Banning, ABD'nin öncü ısıtma sistemleri üreticisi ve dağıtıcısı olma yolunda ilerlediklerini belirterek "Bize göre bu alım, dünya genelindeki pazar payımızı ve varlığımızı artırma stratejimizin bir parçasını oluşturuyor" dedi.

ECR International Başkanı ve CEO'su Ron Passafaro da, BDR Thermea Group'la yapılan ortaklığın, Şirket'in yüksek verimlilik sunan yoğuşmalı kazan pazarındaki konumunu güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda yeni pazar segmentleri ve dağıtım kanalları açmasını sağlayacak araçlar da sunduğunu vurguladı.

Baymak Genel Müdürü Ender Çolak da, 2013 yılından bu yana BDR Thermea çatısı altında Avrupa teknolojisiyle yerli üretim yaptıklarını hatırlattı. Çolak "Bu satın almayla grubumuzun gücünün Amerika kıtasına kadar ulaşmasından gurur duyuyoruz. Bu büyümenin kazandıracağı yeni pazarlar bizi de heyecanlandırıyor" ifadelerini kullandı.

...

Önceki ve Sonraki Haberler