1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BDY Group'tan anlık petrol fiyat tahmin modülü

BDY Group'tan anlık petrol fiyat tahmin modülü

BDY Group Üst Yöneticisi Koray Güzelderen, pandemi kısıtlarının dijital dönüşüme geçişi yaklaşık 10 yıl öne çektiğini belirterek, petrolde pazar öngörüsü ve anlık fiyat tahmini yapacak bir modül geliştirdiklerini söyledi. 

BDY Group'tan anlık petrol fiyat tahmin modülü

Enerji Günlüğü - BDY Group Üst Yöneticisi Koray Güzelderen, pandemi kısıtlarının dijital dönüşüme geçişi yaklaşık 10 yıl öne çektiğini belirterek, petrolde pazar öngörüsü ve anlık fiyat tahmini yapacak bir modül geliştirdiklerini söyledi. 

LPG toptan satış, lojistik, depoculuk ve madencilik alanlarında faaliyet gösteren BDY Group'un Üst Yöneticisi Koray Güzelderen, pandemi önlemlerinin birçok alanda olduğu gibi enerjide de teknolojik dönüşümün hızlanmasına yol açtığnı belirtti. Güzelderen, “Pandemi kısıtlamaları bize teknolojik anlamda süreçleri gözden geçirme fırsatı verdi. Covid 19 süreci şirketlerdeki dijital dönüşüme geçişi yaklaşık 10 yıl öne çekti” dedi. 

RUS PETGAZ AŞ'Yİ ALINCA DÖNÜŞÜM HIZLANDI

Pandemisinin getirdiği zorlukları aşmak ve iş süreçlerini hızlandırmak için yapılan teknolojik dönüşümü anlatan Güzelderen şöyle dedi: "Türkiye'nin en büyük depolama kapasiteli LPG terminalini bünyesinde bulunduran Rus Petgaz AŞ'yi satın aldıktan sonra dijital dönüşüme hız verdik. Pandemi, birçok alanda olduğu gibi enerji sektörü için önemli bir sınav oldu. Bize güçlü yönlerimizi gösterdiği gibi süreçleri gözden geçirme fırsatı da sundu.” 

SEYAHAT KISITLARI UZAKTAN ÇALIŞMAYI ÖĞRETTİ 

Güzelderen, pandemi dolayısıyla uluslararası ve bölgesel seyahatlerin azalmasıyla uzaktan çalışma kültürünün yayğılıp yerleşmeye başladığını ifade etti. Güzelderen “Kısa sürede evden çalışma sürecine ayak uydurduk. Bu dönemde teknolojiden en iyi şekilde faydalanmaya çalıştık. Pandemi, dijital dönüşüm için ciddi bir katalizör oldu. Zamanı daha verimli kullanmayı öğrendik. Maliyetleri azaltıp faydayı artıracak dijital dönüşüm stratejisini hayata geçirdik” diye konuştu. 

HEM ÇALIŞANA HEM MÜŞTERİYE KOLAYLIK 

Şirtketin dijital altyapısını güçlendirdiklerini, müşteri, tedarikçi ve taşeronların erişimine açık bir sistem kurduklarını anlatan Koray Güzelderen, bu  sayede tüm talepleri anlık alıp, hızlı bir şekilde dönüş yapabileceklerini vurguladı. Ortak proje yürüttükleri şirketlerin de projenin durumunu anlık olarak görebileceğini kaydeden Güzelderen, gerçekleştirilen teknolojik dönüşümün çalışanlara da müşterilere de kolaylıklar sağladığını ifade etti. 

ENERJİDE TEKNOLOJİ İLE ÖNE ÇIKMA HEDEFİ 

Dijital dönüşümü hızlandırmak için şirket bünyesinde yeni bir teknoloji ekibi kurmayı hedeflediklerini anlatan BDY Grup Üst Yöneticisi Koray Güzelderen, teknolojinin getirdiği imkanları sonuna kadar kullanarak enerji sektöründe ön plana çıkmayı amaçladıklarının altını çizdi. Güzelderen, dijital dönüşüm ajandalarında birbiriyle entegre olarak çalışabilen üç farklı amaçta yazılımı bitirmek, şirket içerisinde kullanıma başlamak ve geri dönüşlerini alarak gelişimini sağlamak olduğunu vurguladı. 

ANLIK PETROL FİYAT TAHMİN SİSTEMİ 

Koray Güzelderen'in verdiği bilgiye göre BDY Grup'un teknolojik dönüşüm ajandasında robot yazılım da var. Bu yazılım, ana sisteme entegre olacak, çeşitli veriler kullanarak petrol fiyatlarını tahmin ederek günlük raporlayacak. Fiyat tahmini ve pazar öngörüsü yapacak modül için de ayrıca çalışmalar yürütülecek. Güzelderen bunlar sayesinde satış ve ikmal takibinden finans durumu ve stok yönetimine kadar çok fazla veriyi anlık takip edebileceklerinin altını çizdi. 

AMAÇ VERİMLİLİK, GÜVENLİK AÇIKLARI GİDERİLDİ 

BDY Group Üst Yöneticisi Koray Güzelderen, teknolojik dönüşümle verimliliği en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Pandemi sürecinde şirket ve kurumlar tarafından sıkça kullanılan web tabanlı programların güvenlik ve yazılım sorunlarını da beraberinde getirdiğine işaret eden Güzelderen, "Bu sorunlara bir çözüm olarak tasarlanan şirket içi yazılımımız; gizlilik, güvenlik ve şifreleme adımlarını başarı ile tamamlamıştır” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler