1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bechtel Enka’dan 528 milyon dolarlık anlaşma

Bechtel Enka’dan 528 milyon dolarlık anlaşma

Enerji Günlüğü - Bechtel Enka ortaklığı, Şah Deniz 2 projesinde 528 milyon dolarlık iş aldı.Konsorsiyumun dün verdiği bilgiye göre, Bechtel International...

Bechtel Enka’dan 528 milyon dolarlık anlaşma

Enerji Günlüğü - Bechtel Enka ortaklığı, Şah Deniz 2 projesinde 528 milyon dolarlık iş aldı.

Konsorsiyumun dün verdiği bilgiye göre, Bechtel International Inc. ve ENKA İnşaat ve Sanayi A.S.'nin ortaklığındaki Bechtel Enka, Azeri Şah Deniz 2 doğalgaz üretim projesinden toplam 528 milyon dolar tutarında iş aldı.

Alınan 528 milyon dolarlık iş Gürcistan'da destek tesislerinin inşasını ve işletilmesini içeriyor. Bu tesisler ulaşım yolları ve pompa istasyonlarını da kapsıyor.

ALTI AYRI KONTRAT İMZALANDI

Bechtel Enka ile imzlanan bu anlaşma dışında, Şah Deniz 2 için dün imzalanan altı kontrat arasında 174 milyon dolarlıkboru hattı ve tesis mühendislik ve proje yönetimi sözleşmesi ile toplam 139 milyon dolarlık dört ayrı mühendislik sözleşmesi de yer alıyor.

BP'nin Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan Başkanı Gordon Birrell, "Sözleşmelerin zamanında yapılmış olması ve Şah Deniz ve Güney Kafkasya boru hattı projesinde bizimle birlikte çalışacak olan şirketlerin kalitesi, bu önemli projelerin zamanında ve bütçe dahilinde tamamlanabileceği ve 2018 sonunda gaz akışını gerçekleştirebileceğimiz konusunda bize güven veriyor" dedi.

Azerbaycan'ın en büyük doğalgaz sahası olan Şah Deniz, BP, Statoil, Azeri SOCAR ve Türkiye'den TPAO'nun dahil olduğu ortakların oluşturduğu bir konsorsiyum tarafındangeliştiriliyor.

Şah Deniz 2 projesi 2019 yılında tam kapasite ile devreye alındığında yılda 16 milyar metreküp gaz üretecek ve bu gazın 10 milyar metreküpü Avrupa'ya, 6 milyar metreküpü Türkiye'ye gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler