1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Becker: En ucuz elektrik üretim teknolojisi rüzgar

Becker: En ucuz elektrik üretim teknolojisi rüzgar

Enerji Günlüğü - Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA)CEO’su Thomas Becker, sanıldığının aksine rüzgar enerjisinin en ucuz elektrik üretim teknolojisi...

Becker: En ucuz elektrik üretim teknolojisi rüzgar

Enerji Günlüğü - Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA)CEO’su Thomas Becker, sanıldığının aksine rüzgar enerjisinin en ucuz elektrik üretim teknolojisi olduğunu söyledi.

2014 Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi açılışında konuşan Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA)CEO’su Thomas Becker, sanıldığının aksine rüzgar enerjisinin en ucuz elektrik üretim teknolojisi olduğunu söyledi. En pahalı elektrik üretim teknolojisinin ise kömür olduğunu belirtti.

RÜZGAR DOĞALGAZ VE NÜKLEERDEN DAHA UCUZ

Avrupa Komisyonu’nun hava kirliliği, su kullanımı ve altyapı gibi çeşitli unsurları gözönünde bulundurarak yayınladığı rapora göre, Rüzgarın en ucuz elektrik üretim teknolojisi olduğunu belirten Becker, kömürün ise en pahalı teknoloji olduğuna dikkat çekti.

Rapor kapsamında karasal (onshore) ruzgar enerjisinin doğalgaz ve nükleerden daha ucuz ve kömürle de rekabet edebilir konumda olduğunu belirtti. Bu raporun rüzgar ile ilgili bir kuruluş tarafından değil, Avrupa Komisyonu tarafından bu yıl yayınlandığına dikkat çeken Becket, “Benim için sürpriz değil ama bir çok insan için sürpriz olabilir. Çünkü hatırlarsanız rüzgar en pahalı ve zahmetli enerji kaynağı olarak görülüyordu” İfadesini kullandı.

RÜZGAR İŞ ALANI YARATIYOR

Rüzgar enerjisinin iş alanları yarattığına özel bir vurgu yapan Becker, rüzgar enerjisinin iklim değişikliği konusunda da önemli bir kaynak olduğunu söyledi.

KÖMÜR UCUZLAMAYACAK AMA RÜZGAR UCUZLAYACAK

“Herkes rüzgarı sever ama eylem her zaman hoş olmayabiliyor” diyen Becket, rüzgarın önümüzdeki dönemde ucuzlayacağını ama kömürün ucuzlamayacağını söyledi. İkinci nokta olarak da rüzgara yatırımın diğerlerine göre uzun süreli bir kullanımı olması nedeniyle uzun vadeli olduğunu ifade etti.

SİYASETÇİLERİ ALIN RÜZGAR ALANLARINA GÖTÜRÜN

Rüzgar sektörüne kişisel bir öneride bulunan Becket, “Rüzgar enerjisine karşı olan politikacıları rüzgar sahalarınızı ve üretim tesislerinizi gezdirin. Hiçbir şey bunu net görmek kadar, dönen türbinleri görmek kadar ikna edici olamaz” dedi.

HER 30 DAKİKADA BİR RÜZGAR TÜRBİNİ KURULUYOR

Becket son olarak, Dünyada rüzgar enerjisi hızla geliştiğini belirterek, Dünyada her 30 dakikada bir rüzgar türbini kurulduğunu ifade etti.

SABİHA KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler