1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BEDAŞ 38 bin elektrik sayacını okuyamıyor

BEDAŞ 38 bin elektrik sayacını okuyamıyor

Enerji Günlüğü - İstanbul Avrupa yakasındaki 38 bin elektrik abonesinin sayaçları, bina ya da mekanlara girilemediği için okunamıyor. İstanbul Avrupa...

BEDAŞ 38 bin elektrik sayacını okuyamıyor

Enerji Günlüğü - İstanbul Avrupa yakasındaki 38 bin elektrik abonesinin sayaçları, bina ya da mekanlara girilemediği için okunamıyor. 

İstanbul Avrupa Yakası elektrik dağıtım operatörü Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ’den (BEDAŞ) yapılan açıklamaya göre dağıtım bölgesindeki yaklaşık 4.8 milyon aboneden yaklaşık 38’inin sayaçları, binaların girilemeyen noktalarında olduğu için okunamıyor. BEDAŞ, bu durumdaki sayaçları ‘kapalı tesisat’ olarak sınıflandırırken, ileride herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için ilgili abonelerle irtibata geçmeye çalışıyor.

200 GÜNÜ GEÇTİ

BEDAŞ’ın verilerine göre bu abonelerin yaklaşık yüzde 40’ına 200 günden fazla bir süredir ulaşmak mümkün olmadı. Bu abonelerin yüzde 20’sini oluşturan kısmının sayacı 500 günden fazla, yüzde 21’inin sayacı ise 200 günden fazla bir süredir okunamamış durumda. Kalan kısmı ise 50-100 gündür erişim sağlanamayan aboneler oluşturuyor. 

YARISI MESKEN, YÜZDE 40’I TİCARETHANE

Sayaç yeri kapalı olduğu için erişilemeyen yaklaşık 38 bin tesisatın yüzde 55’i mesken, yüzde 40’ını ise ticarethane abonesi. Sayaç okuması yapılamayan yaklaşık 21 bin mesken abonesinin 12 bine yakını Silivri, Kumburgaz, Arnavutköy ve Avcılar Bölgesi’nde yer alıyor. Bu durum okunamayan sayaçlardan bazılarının ‘yazlık’ olarak kullanılan konutlara ait olduğuna yoruluyor. Kapalı mekanlar arasında ikinci büyük kalem ise yaklaşık 15 bin adet ile ticarethanelerden oluşuyor. 

ABONELERE ‘İRTİBATA GEÇİN’ ÇAĞRISI

BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, “Söz konusu abonelerden bazıları işyerini kapatmış ya da taşınmış olabilir. Ancak elektrik abonelik sözleşmeleri halen aktif görünüyor. İleride mağduriyet yaşamamaları için bu durumdaki abonelerimiz şirketimizle irtibata geçmeli” dedi. Yiğit, ilgili kişilerin BEDAŞ 186 Çağrı Merkezi ya da BEDAŞ İşletme Müdürlükleri’ne ulaşması gerektiğini vurguladı. 

İstanbul Avrupa yakası yıllık 24,5 milyar kWh ile Türkiye’nin en çok elektrik kullanılan dağıtım bölgesi unvanına sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler