1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BEDAŞ ve ÇEDAŞ'ın çağrı merkezi Tekirdağ'da açıldı

BEDAŞ ve ÇEDAŞ'ın çağrı merkezi Tekirdağ'da açıldı

Enerji Günlüğü - Boğaziçi ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin yeni çağrı merkezi Tekirdağ’da hizmete açıldı.Geçtiğimiz haftalarda Akdeniz...

BEDAŞ ve ÇEDAŞ'ın çağrı merkezi Tekirdağ'da açıldı

Enerji Günlüğü - Boğaziçi ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin yeni çağrı merkezi Tekirdağ’da hizmete açıldı.

Geçtiğimiz haftalarda Akdeniz Elektrik Dağıtım’ın (AEDAŞ) yeni çağrı merkezini Kars’ta devreye alan Cengiz ve Kolin Şirketler Grubu’nun elektrik dağıtımında faaliyet gösteren iki şirketi Boğaziçi ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin yeni çağrı merkezi Tekirdağ’da hizmete açıldı. 

Yeni çağrı merkezleri ile birlikte ortalama yüzde 80-85’lerde olan çağrı karşılama oranın yüzde 100’lere çıkarılması planlanıyor.

İSTİHDAMDA KADINLARA ÖNCELİK

308 kişiye istihdam yaratan çağrı merkezinde işe alımlarda kadınlar, şehit ve gazi yakınları ile engellilere öncelik tanındı. Yeni çağrı merkezinde 286 personel, İstanbul Avrupa Yakası’nda 4.7 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmet veren BEDAŞ için faaliyet gösterecek. Mevcut personeli de eklendiğinde BEDAŞ’ın çağrı merkezlerinde çalışan sayısı 400’e ulaşmış olacak. Aynı şekilde 900 bin aboneye hizmet veren ÇEDAŞ’ın da halen 30 olan çağrı merkezi çalışan sayısı 22 yeni personel ile 52’ye çıkacak.

İki dağıtım şirketine hizmet verecek 308 kişilik yeni istihdamın ise yaklaşık yüzde 70’ini kadın personel oluşturacak. Yani Tekirdağ’da 210 kadına yeni istihdam yaratılarak, kadın emeğinin işgücüne katılımına da destek verilmiş olunacak.

İNGİLİZCE ÇAĞRI SEÇENEĞİ

BEDAŞ ve ÇEDAŞ’a hizmet verecek olan yeni çağrı merkezinde Türkiye’de yabancı abonelerin sayısındaki artış nedeniyle ‘İngilizce’ yanıt seçeneği de bulunacak. Türkiye genelindeki çağrı merkezlerini birer operasyonel merkezine dönüştürülmesi planı çerçevesinde Tekirdağ’daki merkezde de özel bir ‘eğitim’ bölümü oluşturulacak. Aboneler elektrikle ilgili tüm işlemlerini çağrı merkezleri üzerinden de yapabilir hale gelecek. Nihai hedef fırtına, deprem ya da olağanüstü zamanlarda bir çağrı merkezinde yaşanan yığılmaya karşı tüm çağrı merkezlerini tek bir havuzda toplayarak hizmet verebilir hale getirmek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun getirdiği standartlar çerçevesinde daha önce çağrı merkezlerinde 60 saniye olan bekleme süresi artık 45 saniyeye düşerken, bundan sonra abone çağrı merkezini aradığında, asla ‘meşgul’e düşmeyecek ve 45 saniye içinde mutlaka bir müşteri temsilcisine bağlanmış olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler