1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BEDAŞ ve Gediz`in tarife parametreleri değişebilecek

BEDAŞ ve Gediz`in tarife parametreleri değişebilecek

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi'nin (ÖİB) dağıtım özelleştirmelerinde daha yüksek fiyat teklifleri alabilmek amacıyla tarife parametreleri...

BEDAŞ ve Gediz`in tarife parametreleri değişebilecek

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi'nin (ÖİB) dağıtım özelleştirmelerinde daha yüksek fiyat teklifleri alabilmek amacıyla tarife parametreleri değişikliği talep ederse Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), bu talebi değerlendirecek.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği'nde kritik bir değişikliğe gitti. Özelleştirme kapsamındaki dağıtım şirketleriyle ilgili değişiklikle, Yönetmeliğin 34'üncü maddesine yeni bir fıkra eklendi. Eklenen madde şöyle:
"Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından nihai teklifler alınmadan önce kamuya ait dağıtım şirketlerinin uygulama dönemi için belirlenmiş olan parametrelerinde değişiklik yapılmasının talep edilmesi halinde söz konusu talep Kurul tarafından değerlendirilir."
Bu değişiklik, dağıtım özelleştirmelerinden daha yüksek gelir elde etmek isteyen ÖİB'in talebi doğrultusunda, katılımcı yatırımcılar açısından, ihalenin daha cazip hale getirilmesini sağlamayı hedefliyor... Bu durumda, önümüzdeki günlerde ihaleleri yapılacak olan Gediz ve Boğaziçi elektrik dağıtım ihalelerinden önce Özelleştirme İdaresi'nden gelecek bu yöndeki talepler, EPDK tarafından değerlendirilip sonuca bağlanabilir... Aynı durum, diğer elektrik dağıtım şirketleri için de geçerli.

Önceki ve Sonraki Haberler