1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BEDAŞ yılbaşı öncesinde bakım çalışmaları yaptı

BEDAŞ yılbaşı öncesinde bakım çalışmaları yaptı

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ, İstanbul Avrupa Yakası’nda yılbaşı gece herhangi bir elektrik sıkıntısı yaşanmaması için bakım ve onarım çalışmaları yaptı.

BEDAŞ yılbaşı öncesinde bakım çalışmaları yaptı

Enerji Günlüğü - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ, İstanbul Avrupa Yakası’nda ileriki tarihte gelecek kış şartları ve yılbaşı gecesinde elektrik konusunda herhangi bir elektrik sıkıntısı yaşanmaması adına bölgede bakım ve onarım çalışmaları yaptığını bildirdi.

İstanbul Avrupa Yakası’nda 5,3 milyondan fazla aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), kış şartları bastırmadan İstanbul Avrupa Yakası’nda bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yaptığını duyurdu. Böylece enerji altyapısını güçlendirmeye çalışan BEDAŞ, 31 Aralık ve 1 Ocak tarihlerinde enerji sıkıntısı yaşanmaması için planlı kesinti yapmama kararı alırken sahadaki ekip sayısını artırdığını bildirdi.

2 BİN 702 KM’LİK ENERJİ HATTINDA ÇALIŞMA YAPILDI

Sahada yapılan tespitlerin ardından çalışmalara başlayan BEDAŞ, 2022 yılı içinde 2 bin 702 km’lik enerji hattı, 5 bin 110 adet trafo merkezi ile 8 bin 793 adet aydınlatma direğinde bakım ve onarım çalışması yaptığını kaydetti. Makineye bağlı hastaların etkilenebileceği olası kesintilerde enerji tedarikinin sağlanabilmesi amacıyla 2,5 kVA gücünde AG el tipi jeneratörleri ilgili lokasyonlarda beklettiğini belirten BEDAŞ, önümüzdeki dönemde yaşanabilecek kar yağışı sırasında ulaşım zorluğu yaşanmaması için de 4x4 araçları, 630 kVA gücünde mobil jeneratör ile güçleri 46 - 400 kVA arasında değişen jeneratörleri 15 İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 23 birimde konuşlandırdığını aktardı.

BU YILBAŞI ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTACAK

BEDAŞ’tan yapılan açıklamada, her yıl kış aylarına yönelik vardiyalarda özel düzenleme yapıldığı anımsatılırken yılbaşı gecesi ile ilgili çalışmalarla için şu bilgilere yer verildi:

“Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yılbaşı gecesinde elektrik tüketimi sınırlı kalmıştı. Bu sene pandeminin etkisi geçtiğinden özellikle gece saatlerinde artış yaşanması bekleniyor. Yılbaşı gecesinde enerji tedarikinde bir sorun ortaya çıkmaması için son dönemde özellikle otel ve eğlence mekânlarının yoğun bulunduğu bölgelerde tespit çalışmalarına ağırlık verdik” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler