1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Belarus-Rusya petrol anlaşmasının eli kulağında

Belarus-Rusya petrol anlaşmasının eli kulağında

Enerji Günlüğü - Moskova ve Minsk, Rusya - Belarus arasındaki petrol sevkiyatlarıyla ilgili anlaşmayı bu ay imzalayabilir.Rusya Enerji Bakanı Aleksandr...

Belarus-Rusya petrol anlaşmasının eli kulağında

Enerji Günlüğü - Moskova ve Minsk, Rusya - Belarus arasındaki petrol sevkiyatlarıyla ilgili anlaşmayı bu ay imzalayabilir.
Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Bakanlığının 2013 yılında Belarus'a petrol sevkıyatı karşılığında işlenmiş petrol ürünleri alınmasına ilişkin belgeyi Minsk yönetimiyle bu ay içinde imzalamayı umduğunu belirtti. Novak, iki ülke arasında söz konusu belgenin imzalanması için gerekli şartlara sahip olduklarını da sözlerine ekledi. 2013 yılında Rus petrolünün Belarus’a tedariki ve karşılığında Belarus fabrikalarında üretilip Rusya’ya ihraç edilen petrol ürünleri ile ilgili teslimat hacimleri konusunda iki ülke arasında hâlâ bir anlaşmaya varılamadı. Daha önce 2013 yılında Belarus’a 18.5 milyon ton petrol sevkiyatı, karşılığındaysa 2.1 milyon ton petrol ürünü ihracatı üzerindeki görüşmelerin devam ettiği açıklanmıştı.

 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler