1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Belarus`ta nükleer santral inşaatı başlıyor

Belarus`ta nükleer santral inşaatı başlıyor

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Santrali'ni inşa edecek Rus şirketi Atomstroyeksport, Rosatom'un Belarus'ta kuracağı nükleer santralin inşaatına bugün...

Belarus`ta nükleer santral inşaatı başlıyor

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Santrali'ni inşa edecek Rus şirketi Atomstroyeksport, Rosatom'un Belarus'ta kuracağı nükleer santralin inşaatına bugün başlıyor. 

Akkuyu Nükleer Santrali'ni de kuracak olan Ruslar, Belarus'ta inşa edecekleri bir nükleer santralin inşaatına ise bugün itibariyle başlıyor. Rus Devlet Şirketi Rosatom bünyesinde bulunan ve inşaatın ana yüklenicisi konumundaki Atomstroyeksport'tan yapılan duyuruda, santrale ait inşaatın temelinin 5 Kasım tarihinde atılacağı bildirildi.

Belarus'taki nükleer santralin ilk ünitesi 2018, ikinci ünitesi ise 2020 yılında devreye girecek. Belarus Nükleer Enerji Santrali, toplam 2800 MW gücündeki iki enerji ünitesinden meydana gelecek. Santral, ülkenin Grodnenskaya bölgesinde bulunan Ostrovetskaya mevkiinde kuruluyor.

İnşaatın başlangıcına kadar geçen süre içerisinde, uluslararası yükümlülüklerin de içcinde yer aldığı bir dizi hazırlık çalışması Belarus tarafından yerine getirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler