1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Belçika kışın elektrik kesintisi ve gaz kıtlığı ile karşı karşıya

Belçika kışın elektrik kesintisi ve gaz kıtlığı ile karşı karşıya

Enerji Günlüğü - Belçika’nın altı nükleer santralinin bakıma girmesi nedeniyle yaşaması olası elektrik sıkıntısının İngiltere ile arasındaki...

Belçika kışın elektrik kesintisi ve gaz kıtlığı ile karşı karşıya

Enerji Günlüğü - Belçika’nın altı nükleer santralinin bakıma girmesi nedeniyle yaşaması olası elektrik sıkıntısının İngiltere ile arasındaki doğalgaz akışını da engelleyebileceği kaydedildi. 

İngiltere-Belçika doğalgaz boru hattı işletmecisi IUK, Belçika’nın elektrik kesintilerinin gaz akışını kesintiye uğratabileceği konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, İngiltere ile Belçika arasındaki IUK boru hattı yoluyla gaz akışının Belçika'nın bu kış karşı karşıya olduğu elektrik arzındaki daralma nedeniyle sekteye uğrayabileceği kaydedildi. Ülkede bulunan 7 nükleer elektrik santralinin eskiyen altısı modernizasyon sürecinde bulunuyor.

Elektrik kesintilerinin, boru hattı işletmecisinin elektrikle çalışan kompresörleri devre dışı bırakmasını gerektirebileceği belirtilen açıklamada, 2018 yılı son çeyreği ile 2019 yılı ilk çeyreğinde hattın gaz akış kapasitesinin sadece yüzde 70'inin sabit kapasite olarak sunulacağı ve kalan % 30'luk kapasitenin kesintili bir temelde sunabileceği açıklandı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler