1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Belçika nükleer santrallerde güvenlik önlemlerini arttırdı

Belçika nükleer santrallerde güvenlik önlemlerini arttırdı

Enerji Günlüğü - Belçika, bir nükleer santralde güvenlik görevlisinin saldırıya uğrayarak öldürülmesi ve giriş kartının çalınmasının ardından...

Belçika nükleer santrallerde güvenlik önlemlerini arttırdı

Enerji Günlüğü - Belçika, bir nükleer santralde güvenlik görevlisinin saldırıya uğrayarak öldürülmesi ve giriş kartının çalınmasının ardından güvenlik önlemlerini arttırdı.

Brüksel basınına göre Belçika'da terör örgütü IŞİD'in esas hedefi nükleer santraller. Brüksel havaalanı ve metrosuna yapılan intihar saldırısının iki gün sonrasında Brüksel'in Valonya bölgesinde bulunan bir nükleer santralin güvenlik görevlisinin öldürülerek yaka kartının çalınması bu iddiaları güçlendirir nitelikte.

Belçika'da Fransızca konuşulan Valonya bölgesinde, Hainaut ilinde "Sambre" nehri üzerinde konumlanmış bir şehir olan Charleroi'de köpeği ile gezerken vurularak öldürülen güvenlik görevlisinin santrale giriş kartının çalındığının anlaşılmasının ardından hemen iptal edildiği ifade edildi. Belçika basınına göre, islamcı teröristlerin asıl hedefi nükleer santrallerdi ancak güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılması ve Paris saldırganı Salah Abdülselam'ın yakalanması nedeniyle çalışmalarını hızlandıran terör örgütü havaalanı ve metro saldırısını gerçekleştirdi.

Belçika kamu yayın kuruluşu VTM bir hafta önce, Thiange nükleer santrali çalışanlarının güvenlik önlemi için boşaltıldığını, iki nükleer santralde ise güvenlik alarmı verildiğini yazmıştı. Belçika medyasına göre nükleer santralde radikal dinci bir çalışandan şüphe edildiği ve bu yüzden güvenlik önlemlerinin arttırıldığı iddia edilmişti. 

Belçika'da yedi nükleer santral bulunuyor. Fransa'da da nükleer santrallerde güvenlik önlemleri arttırıldı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler