1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Belçika ve Almanya elektrik bağlantısından ilk transfer gerçekleştirildi

Belçika ve Almanya elektrik bağlantısından ilk transfer gerçekleştirildi

Belçika ile Almanya arasındaki ilk elektrik enterkonekte hattan her iki yönde de 1000 MW'lık tam kapasitede elektrik iletildi.

Belçika ve Almanya elektrik bağlantısından ilk transfer gerçekleştirildi

Enerji Günlüğü - Belçika ile Almanya arasındaki ilk elektrik enterkonekte hattan her iki yönde de 1000 MW'lık tam kapasitede elektrik iletildi.

Alman iletim sistemi operatörü Amprion, Belçika ile Almanya arasındaki ilk elektrik enterkonekte hattı olan Alegro Hattı’ndan her iki yönde de 1 GW'lık tam kapasitede elektriği başarıyla ilettiğini açıkladı. "Yeni Alman-Belçika yeraltı kablosunu ilk kez tam yükte aldık ve her iki yönde de 1.000 MW'ı başarıyla ilettik" diyen Amprion, şebekeleri yönetmek için BT sistemlerinin de onaylandığını kaydetti.

Liege ve Aachen bölgelerini birbirine bağlayan 90 km'lik (56 mil) Alegro bağlantısı, bir doğru akım yeraltı kablosuyla Belçika ve Almanya yüksek voltaj şebekelerini bağlayan ilk bağlantı olacak.

HATTIN AÇILIŞI 9 KASIM’DA

Amprion ve Belçikalı elektrik iletim sistemi operatörü Elia, Belçika Enerji Bakanı Tinne van der Straeten ve Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti valisi Armin Laschet’in katılımıyla düzenlenecek bir törenle Aachen'deki elektrik enterkonekte hattını 9 Kasım'da başlatmayı planlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler