1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Belçikalı Ravago, Tekpol`ü satın aldı

Belçikalı Ravago, Tekpol`ü satın aldı

Enerji Günlüğü - Ravago Petrokimya Üretim AŞ, poliüretan üreden Türk sermayeli Tekpol AŞ'yi satın aldı. Belçika merkezli petrokimya firması Ravago,...

Belçikalı Ravago, Tekpol`ü satın aldı
Enerji Günlüğü - Ravago Petrokimya Üretim AŞ, poliüretan üreden Türk sermayeli Tekpol AŞ'yi satın aldı. 
Belçika merkezli petrokimya firması Ravago, bölgedeki üretim üssü olarak seçtiği Türkiye’de yatırımlarına devam ediyor. Ravago’nun Türkiye'de termoplastik poliüretan (TPU) üreten şirketi Ravago Petrokimya Üretim AŞ, Poliüretan Sistem Evi ürünleri alanında faaliyet gösteren, Türkiye’nin köklü kuruluşlardan Tekpol AŞ’yi satın aldı. Ravago Petrokimya Üretim AŞ, Tekpol hisselerine 36 milyon Euro ödedi. 
 
Ravago Türkiye Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Onur, Tekpol'ün 300’den fazla poliüretan sistemin üretimini gerçekleştirdiğini hatırlatarak, yaptıkları satın almanın önemini vurguladı. Mehmet Onur, şöyle konuştu: 
"Hedeflediğimiz poliüretan portföyü açısından, ideal bir yatırım olarak gördüğümüz Tekpol'ü satın almamızın sonucunda, pazar payımızı katlayarak artırmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan tüm segmentlerde yaygınlaşmasını planladığımız bir markalaşma sürecine de girdik. Satın almayla birlikte Ortadoğu, Rusya ve Körfez ülkelerinde poliüretanı pazarlamanın yanında, üretime yönelik yatırım çalışmaları için de görüşmelere başladık."
 
RAVAGO TÜRKİYE’NİN DÜNYADA BENZERİ YOK

 

Tekpol’ün 2014 yılı ciro hedefinin 60 milyon Euro olduğunu da sözlerine ekleyen Onur, şu bilgileri verdi:
"Ravago Türkiye Grubu bu satın almayla üretim ve dağıtımda plastik, kauçuk, elastomer ve kimyasalların yanı sıra yalıtım gruplarında taşyününden membran ve yalıtım levhalarına kadar uzanan binlerce çeşit üründen oluşan bir portföyle, grupta dünya çapında benzeri olmayan bir yapı haline gelmiştir."
Ravago Türkiye Grubu, Ravago'nun küresel cirosu içinde yüzde 10 paya sahip ve yaklaşık 800 kişiye istihdam sağlıyor.
 
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler