1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Belediyelerde sıfır atık ve iklim değişikliği müdürlükleri kurulacak

Belediyelerde sıfır atık ve iklim değişikliği müdürlükleri kurulacak

Büyükşehir belediyelerinde "Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı" ile "İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı", il ve ilçe belediyelerde ise "İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü" ile "Sıfır Atık Şube Müdürlüğü" kurulacak.

Belediyelerde sıfır atık ve iklim değişikliği müdürlükleri kurulacak

Enerji Günlüğü - Büyükşehir belediyelerinde "Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı" ile "İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı", il ve ilçe belediyelerde ise "İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü" ile "Sıfır Atık Şube Müdürlüğü" kurulacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik"te yaptıkları değişiklikle yerel yönetimlere Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ile İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı ve şube müdürlükleri kurulması talimatını verdiklerini söyledi.

Kurum, "Böylece yerel yönetimlerimiz, iklim değişikliğiyle daha etkin şekilde mücadele edebilecek, karar alma süreçlerini hızlandırarak adımlarını süratle atabilecek. Çevreye dair tüm projeler, Sıfır Atık çatısı altında daha verimli hale gelecek. Belediyelerimizden de iklim değişikliği ve sıfır atık gibi ulusal ve küresel sorumluluklarımızı yeni bir kurumsallaşma üzerinden tekrar yorumlamalarını bekliyor, bu çerçevede ülkemizi ve dünyamızı çevre kirliliği merkezli iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerinden korumayı hedefliyoruz. Gerek kamu ve özel sektörde gerekse evlerde, mahallelerimizde ve şehirlerimizde Sıfır Atık gönüllüsü milyonlarca vatandaşımızın desteklediği bu büyük tasarruf hareketiyle inşallah çocuklarımıza daha temiz bir gelecek bırakacağız” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler