1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Belediyelerin DEDAŞ`a elektrik borcu yeniden gündemde

Belediyelerin DEDAŞ`a elektrik borcu yeniden gündemde

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik Dağıtım Bölgesi'nde belediyelerin DEDAŞ'a olan toplam elektrik borcu 130 milyon TL'yi aştı.Elektrik enerjisinin kullanımı...

Belediyelerin DEDAŞ`a elektrik borcu yeniden gündemde

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik Dağıtım Bölgesi'nde belediyelerin DEDAŞ'a olan toplam elektrik borcu 130 milyon TL'yi aştı.

Elektrik enerjisinin kullanımı ve ödeme bakımından ülkenin en sorunlu bölgesi olarak kabul edilen Güneydoğu'daki 109 belediyenin, DEDAŞ'a olan borcu her geçen gün artıyor. Belediyelerin elektrik borcu 130 milyon lirayı aşarken, bölgedeki köy içme sularının DEDAŞ'a 49.4 milyon lira borcu bulunuyor.

DEDAŞ kayıtlarına göre bölgedeki 3'ü büyükşehir olmak üzere 6 il ile bu illere bağlı ilçe ve belde belediyeleri dahil toplam 109 belediyenin elektrik borcu bulunuyor. Belediyelerin en fazla borcu arıtma tesisleri, içme ve kullanma suyu ile park, bahçe aydınlatmasından kaynaklanıyor.

DEDAŞ ekipleri yerel seçimler öncesinde,borcunu ödemeyen bazı belediyelerin elektriğini kesmiş,elektrikleri kesilen belediyeler, önce DEDAŞ'ın özelleştirme sürecinde devletten devraldığı binaları mühürlemek istemiş, ardından da borçlarıyla ilgili yapılandırma talep etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler