1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Belediyelerin imar planlarında elektrik iletim sistemi ayarı

Belediyelerin imar planlarında elektrik iletim sistemi ayarı

Enerji Günlüğü - Belediyelerin imar planlarında elektrik iletim sistemi master planları da dikkate alınacak.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun(EPDK) Elektrik...

Belediyelerin imar planlarında elektrik iletim sistemi ayarı

Enerji Günlüğü - Belediyelerin imar planlarında elektrik iletim sistemi master planları da dikkate alınacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun(EPDK) Elektrik Şebeke Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, İletim sistemi master planlarının ilgili belediyelerin imar planlarında dikkate alınması için TEİAŞ gerekli girişimleri yapacak.

Yönetmeliğin amacı elektrik iletim sisteminin güvenilir ve düşük maliyetli olarak planlanması, işletilmesi ve sistem kararlılığının sağlanmasında uygulanacak standartlara ilişkin usul ve esasların belirlenmesi ile tüketicilere kaliteli ve yeterli elektrik enerjisi arz edilebilmesi için uygulanacak arz güvenilirliği ve kalitesi koşullarının belirlenmesi olarak gösterildi.

Yönetmelik, TEİAŞ, iletim sistemi kullanıcıları ve dağıtım sistemine bağlı olan ancak iletim sistemini etkileyen diğer kullanıcıların yükümlülüklerini, uymaları gereken tesis tasarım ve işletme kurallarını ve iletim sisteminin planlanması ve sistem güvenliğine ilişkin koşulların dikkate alınarak işletilmesi için uyulması gereken hususları kapsıyor.

Buna göre, TEİAŞ, iletim sistemini ilgili mevzuatta ve lisansında yer alan usul ve esaslara göre planlayacak ve geliştirecek. İletim sistemi master planlarının ilgili belediyelerin imar planlarında dikkate alınması için TEİAŞ tarafından gerekli girişimler yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler