1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Belgeli yerli aksam YADF için kullanılabilecek

Belgeli yerli aksam YADF için kullanılabilecek

Hibrit tesislerde YADF’den yararlanmak için, yılbaşında listelenen aksamın dışında kalan, ancak sertifikalı olan aksam ve parçalar da kullanılabilecek. 

Belgeli yerli aksam YADF için kullanılabilecek

Enerji Günlüğü - Hibrit tesislerde YADF’den yararlanmak için, yılbaşında listelenen aksamın dışında kalan, ancak sertifikalı olan aksam ve parçalar da kullanılabilecek. 

Yerli Aksam Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişikliğe göre birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisleri ile destekleyici kaynaklı elektrik üretim tesislerinde Yerli Aksam Destekleme Fiyatından (YADF) yararlanılabilmesi için; en az %70 Yerli Malı Belgesi (YMB) Yerli Katkı Oranı’na (YKO) ve Setrtifika Uygunluk Belgesi’ne (SUB) sahip aksamlar da kullanılabilecek. 

Daha önce hibrit tesislerde YADF’den yararlanılabilmesi için, sadece asgari geçmiş dönemlerde YADF’den faydalanılan aksam ve bütünleştirici parçalar kullanılabiliyordu. 

Değişiklik uyarınca ayrıca, her yılın başında Bakanlıkça ilan edilen YADF’den faydalandırılabilecek aksam/bütünleştirici parçalar listesi, bundan böyle; geçmiş dönemlerde YADF’den faydalandırılan aksam ve bütünleştirici parçalar listesi olarak açıklanacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler