1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Benli: Kayıp kaçakla mücadele kararlılıkla sürdürülmeli

Benli: Kayıp kaçakla mücadele kararlılıkla sürdürülmeli

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli, elektrikte kayıp kaçakla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi...

Benli: Kayıp kaçakla mücadele kararlılıkla sürdürülmeli

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli, elektrikte kayıp kaçakla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

ELDER tarafından Bursa’da düzenlenen Elektrik Dağıtıcıları İletişim Zirvesi'nde (EDİZ) konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli, elektrik dağıtımını özelleştirirken en fazla önemsedikleri hususun kayıp kaçakla mücadele olduğunu belirterek,kayıp kaçakla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Benli, “Kayıp kaçakla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesini ve devlet olarak dağıtım şirketlerinin arkasında olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum. Bu mücadeleden taviz verilmeden sürdürülmesi dağıtım sektörünün özelleştirilmesinden murad ettiğimiz en önemli sonuçların elde edilmesini sağlayacaktır. Bu konu sadece elektrik sektörü değil, ülkemizin ekonomik istikrarı ile dürüst ve borcuna sadık vatandaşlarımızın devlete olan güvenini de sürdürülmesi açısından son derece önemlidir. Kayıp kaçağın en yüksek bölgelerden elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 5’ler civarında büyüdü. Bunun ekonomik bir büyümeye dayalı değildir. Böyle bir gerçeklik karşısında kamu olarak bu konuda duyarsız kalmamız. Alırken düşünmeliydiniz, diyerek dağıtımı sektörünün sahada yalnız bırakmamız söz konusu olamaz. Yaklaşık 36 milyon aboneye hizmet veren bir sektör hem kalite açısından hem de sürdürülebilir olmalıdır.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler