1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Benli: Yerli kömürü bir an önce ekonomimize kazandırmalıyız

Benli: Yerli kömürü bir an önce ekonomimize kazandırmalıyız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı (Ş.B) Zafer Benli, yerli kömürü daha hızlı ve sağlıklı üretip bir an önce ekonomiye kazandırmak gerektiğini söyledi.

Benli: Yerli kömürü bir an önce ekonomimize kazandırmalıyız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı (Ş.B) Zafer Benli, yerli kömürü daha hızlı ve sağlıklı üretip bir an önce ekonomiye kazandırmak gerektiğini söyledi.

Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 3. Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı’nda, ‘Türkiye’de Kömür Üretimini Artırılma İmkanları’ isimli oturumun başkanlığını yürüten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı (Ş.B) Zafer Benli, geçen yıl 100 milyon ton kömür üretimiyle rekor kırıldığını ve her yıl 100 milyon ton üretimle mevcut rezervimizi bitirmeye kalksak, bunun yaklaşık 190 yılı bulacağını belirterek, yerli kömürü daha hızlı ve sağlıklı üretip bir an önce ekonomimize kazandırmamızın önemine dikkat çekti.

Ülke olarak elektrik üretimi ve elektrik iletim sistemi açısından elimizdeki anlamlı yegane kaynağımızın kömür olduğunu ve bunu ekonomiye kazandırmamız gerektiğini belirten Benli, MTA’nın çalışmalarıyla yer altı kömür rezervimizin 19 milyar tona ulaştığını açıkladı. 

Benli ayrıca, işini hak ve hukukuyla yapacak özel sektöre ihtiyaç olduğunu, katma değerli istihdam olduktan sonra özel sektör ya da kamunun üretmesi arasında fark olmadığını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler