1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Benzin katkılı, fiyat farkı katlamalı

Benzin katkılı, fiyat farkı katlamalı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt dağıtım şirketleri, 95 oktanlı benzin ile katkılı benzin arasındaki fiyat farkını 11 kuruşa kadar çıkardı. Tarık...

Benzin katkılı, fiyat farkı katlamalı

Enerji Günlüğü - Akaryakıt dağıtım şirketleri, 95 oktanlı benzin ile katkılı benzin arasındaki fiyat farkını 11 kuruşa kadar çıkardı. 

Tarık Yılmaz'ın Manset.at sitesinde yazdığı habere göre, akaryakıt dağıtım şirketleri EPDK'nın geçmişte yaptığı bir uyarıya rağmen, 95 oktan benzinle katkılı benzin arasındaki yüksek bir fiyat farkı uygulamaya devam ediyor.

Tarık Yılmaz'ın haberi özetle şöyle:

"Akaryakıt dağıtım şirketleri, 95 oktan benzin ile katkılı benzin arasında 'fahiş kâr'a devam ediyor. EPDK ise daha önce uyardığı bu konuda sessiz.Toparladığım bilgilere bakılırsa bugün için katkılı-katkısız benzin arasındaki fark yeniden 11 kuruşa kadar çıktı. Oysa benzine katkı koymanın maliyeti sadece 1 kuruş.

...

Konuyu şöyle özetleyelim:

Akaryakıt dağıtım şirketleri sattıkları yakıttan çok düşük pay aldıklarını iddia ederek katkılı benzin fiyatlarına yüksek zamlar yapmıştı. Zamlar o kadar abartılmıştı ki katkılı ile katkısız benzin arasındaki fark bazı şirketlerde 20 kuruşa kadar çıkmıştı. Üstelik katkının maliyeti litrede sadece 1 kuruş civarında olmasına karşın! Bunu gören EPDK ‘fahiş kâr’ nedeniyle 20 Ekim 2011′de şirketlere “Azaltın” uyarısı yaptı. Uyarı etkisini gösterdi ve bir hafta sonra 26 Ekim 2011’de şirketler farkı 3 kuruşa kadar düşürdü. Ancak 2012’de petrol fiyatları yükselirken şirketler her yapılan zamda katkılı-katkısız arasındaki fiyat makasını tekrar açmaya başladı. Son bir rakamlara bakmak istedim ve sonuçlar yine katkılı ile katkısız benzin arasındaki farkın tekrar 7-11 kuruş arasında. Konuyla ilgili olarak EPDK’dan bir açıklama görmedim. Farkı takip etmeye devam."

Haberin ayrıntılarını ve hangi dağıtıcının 95 oktanlı benzinle katkılı benzin arasında ne kadar fiyat farkı uyguladığını görmek için TIKLAYINIZ...

Önceki ve Sonraki Haberler