1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Benzin ve fuel oil fiyatları arttı

Benzin ve fuel oil fiyatları arttı

Benzin fiyatında 1,46 lira artış uygulandı. Siyah akaryakıt ürünlerine de zam yapıldı.

Benzin ve fuel oil fiyatları arttı

Enerji Günlüğü - Benzin fiyatında bu geceden itibaren geçerli olacak şekilde 1,46 lira artış uygulanacak. Siyah akaryakıt ürünlerine de değişen tutarlarda zam yapıldı. 

Dünya petrol fiyatlarındaki artış eğilimi ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara bağlı olarak rafineri çıkış fiyatlarında gerçekleşen düzenlemeler nedeniyle; bazı akaryakıt ürünlerinin fiyatlarında, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere artış yapıldı. 

Buna göre 24 Ocak 2024 tarihinden itibaren benzinin litre fiyatına 1,46 lira zam yapıldı. Artış tutarı olduğu gibi pompa fiyatlarına yansıtılacak. Böylece bu gece yarısından itibaren benzinin fiyatı İstanbul Avrupa Yakası’nda 38,37 lira; Ankara’da 39 lira ve İzmir’de ise 39,23 lira olarak uygulanacak. 

SİYAH ÜRÜNLERE DE ZAM YAPILDI

Bu arada kalorifer yakıtının (kalyak) fiyatı 24 kuruş; fuel oil fiyatı 94 kuruş, yüksek kükürtlü fuel oilin fiyatı ise 11 kuruş yükseltildi. 

Fiyatlardaki artışla beraber; bu gece yarısından itibaren İstanbul Avrupa Yakası’nda kalyak fiyatı 28,70TL/lt; fuel oilin fiyatı 26,06TL/lt, yüksek kükürtlü fuel oilin fiyatı ise 20,01TL/lt olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler