1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Benzin zammı enflasyonu tetikler mi?

Benzin zammı enflasyonu tetikler mi?

Enerji Günlüğü - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzin zammının enflasyonun artışını tetikleyeceğini...

Benzin zammı enflasyonu tetikler mi?

Enerji Günlüğü - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzin zammının enflasyonun artışını tetikleyeceğini söyledi.

Palandöken, son bir hafta içinde benzine ikinci kez yapılan zammın, enflasyon hedefini olumsuz etkileyeceğini savundu. Bu durumun lokomotif konumdaki ürünlerin fiyatlarını artırarak, vatandaşın alım gücünü düşüreceğine işaret eden Palandöken, “Yapılan zamlar, enflasyonun artışını tetikler. Benzin fiyatına yapılan zamlar 76 milyon insanı etkiliyor. Vatandaşın bütçesinde en önemli harcama kalemi akaryakıt oldu. Bir hafta önce 6 kuruşluk ve son yapılan 10 kuruşluk zammın ardından 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı 4,73 liraya çıktı. Avrupa ülkelerinde petrol fiyatları düşerken ülkemizde yükselmesi hiç hoş değil. Vatandaşın geliri bu zamlarla azalırken, piyasada her şeyin fiyatının artması anlamına da geliyor” diye konuştu.


Benzine bir hafta aradan sonra ikinci zam!

 

Önceki ve Sonraki Haberler