1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Benzine 10 kuruş zam! Sırada motorin var!

Benzine 10 kuruş zam! Sırada motorin var!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt türlerinden benzinin pompa satış fiyatlarına litre başına 10 kuruşluk zam yapıldı.Uluslararası piyasalardaki ham petrol...

Benzine 10 kuruş zam! Sırada motorin var!

Enerji Günlüğü - Akaryakıt türlerinden benzinin pompa satış fiyatlarına litre başına 10 kuruşluk zam yapıldı.

Uluslararası piyasalardaki ham petrol fiyatlarının yükselmesi ve döviz kurlarındaki hareketlere bağlı olarak, Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında yeni bir ayarlamaya gidiliyor. Akaryakıt türlerinden benzinin rafineri çıkış fiyatı artırılırken, dağıtım şirketleri de ürünün pompa satış fiyatına zam yaptı.

Bu gece yarısından geçerli olacak yeni ayarlamayla benzinin pompa satış fiyatlarında litre başına 9-10 kuruşluk artışa gidildi.

ÖNCEKİ GÜN LPG ZAMLANMIŞTI

Suudi Arabistan devlet şirketi Saudi Aramco'nun LPG hammaddesi propan ve bütan fiyatlarını Aralık itibariyle sert şekilde yükseltince, hafta başında Türkiye'deki dağıtım şirketleri de LPG fiyatlarını m3 başına 30 kuruş (yaklaşık yüzde 14) artırmıştı.

SIRADA MOTORİN ZAMMI VAR

Bu arada, benzin fiyatlarına yapılan zammın ardından, motorin fiyatlarında da benzeri bir artış bekleniyor. Sektör yetkililerine göre, benzin zammıyla aynı gerekçelere dayanılarak motorinin litre fiyatları da yarın gece yarısından geçerli olmak üzere 8-9 kuruş civarında zam görecek.

Önceki ve Sonraki Haberler